ACTUALITATE 26 martie 2017

Sunt 10 ani de când Sfântu Gheorghe sărbătoreşte Ora Pământului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1329 vizualizări

Sfântu Gheorghe a celebrat, pentru al zecelea an consecutiv, Ora Pământului. Asociaţia de Tineret „Ecou” a continuat tradiţia şi a pus reşedinţa judeţului Covasna pe harta oraşelor care s-au alăturat celui mai mare eveniment de mediu din lume.

Circa 60 de tineri români şi maghiari s-au reunit în centrul municipiului sâmbătă, 25 martie, între orele 20:30 şi 21:30, timp în care iluminatul public a fost oprit şi au cântat, la lumina telefoanelor mobile, piese celebre folk, pop, rock internaţionale, ungureşti şi româneşti.

„Ora Pământului se sărbătoreşte la Sfântu Gheorghe de 10 ani şi suntem mândri că a fost printre primele oraşe din România care s-au alăturat demersurilor de a opri iluminatul public timp de o oră. An de an, tinerii maghiari şi români se adună în centrul oraşului şi sărbătoresc Ora Pământului prin muzică, un domeniu care poate depăşi uşor orice bariera socială sau lingvistică. Reuşim să ne învăţăm reciproc cântece în română şi maghiară, dar cântăm şi în engleză. Cel mai important este că ne bucurăm de acest moment şi măcar pentru o oră conştientizăm ce înseamnă protejarea planetei, prin implicarea fiecăruia. Până la urmă, acesta e mesajul Earth Hour: împreună putem face multe, trebuie doar să ne implicăm şi să ne mobilizăm. Lucrurile nu se întâmplă stând comod. Sâmbătă a fost o atmosferă frumoasă. Ne bucurăm că nu a plouat sau nins şi că ne-am putut distra împreună pentru o oră. Mulţumim pentru sprijin Primăriei, care ne ajută în fiecare an cu oprirea iluminatului public”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei „Ecou”, Alexandru Ujvarosi-Brezeanu.

Oraşul Sfântu Gheorghe a fost un promotor al Orei Pământului, fiind aliniat cauzei încă din 2008, în vreme ce România a devenit parte a comunităţii globale de peste două miliarde de oameni abia din anul 2009. Prima dată în istorie, evenimentul a fost organizat în 31 martie 2007 în Sydney, Australia, de organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF). Atunci, peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din cel mai mare oraş au Australiei au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie, potrivit site-ului www.ora-pamantului.ro, care mai arată că numai şapte ani mai târziu, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.

Sursă foto: Todoran Bogdan

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.