ACTUALITATE 29 martie 2019

Succes dublu pentru campania de donare de sânge de la grădiniță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1078 vizualizări

Copiii au înțeles că e important să dăruiești, iar rezerva de sânge a primit „provizii” serioase

Aproximativ 50 de donatori s-au prezentat joi la campania inedită de donare de sânge inițiată de Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Părinții, bunicii și prietenii celor din instituție s-au raliat  încă de dimineață inițiativei de a deveni exemple de dăruire pentru cei mici.

Numărul vizitatorilor care au participat la Ziua Porților Deschise la Grădinița „Benedek Elek” a trecut de 80, iar 50 dintre aceștia chiar și-au oferit sângele pentru ajutorarea celor aflați în nevoie. Au fost părinți cu copii din grupa mare în grădiniță care au donat sânge fiind ținuți de mână de cei mici, ne-au spus reprezentanții grădiniței. Vremea bună, atmosfera prietenească din incintă și rezultatele obținute au făcut ca programul să fie catalogat drept un succes și anul acesta.

„Eu zic încontinuu: nu prin vorbe, ci prin exemplul nostru, cu faptele noastre,  îi „creștem” pe copiii noștri. Aveți și un proverb românesc ce spune „Fă ce face...”. În zilele noastre prea mulți copii ai căror părinți lucrează de la ora 06:00 până la ora 16:00 – 17:00 sunt la grădi. Pentru ei grădinița a devenit în timpul anului școlar a doua casă. Ce metodă mai bună de a-i învăța pe cei mici să fie responsabili și să sară în ajutorul semenilor decât cea a exemplului oferit de părinți, bunici și cadre didactice? Părinții trebuie să fie conștienți că educația se desfășoară în grădiniță, dar că prima educație este oferită de familie. Exemplul oferit de părinți este primordial. Dacă părinții arată că sunt de acord cu faptele, ideile educatoarei, succesul educației se triplează.  Cam aceasta este și logica pe care s-a axat și ideea acestui eveniment inedit”, ne-a spus directoarea Grădiniței, Kádár Enikő.

Aceasta este a doua ediție a campaniei de donare de sânge organizată la Grădinița „Benedek Elek” cu ocazia Zilei Porților Deschise. Și anul trecut, ca și anul acesta, aproximativ 50 de persoane au donat sânge.

„În această zi au venit nu doar părinții copiilor care sunt acum în grădiniță, ci și părinții copiilor care s-au înscris pentru anul viitor în grupa mică”, ne-a declarat joi, educatoarea Lepedus Edit.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Spitalul Județean „Fogolyán Kristóf” și Centrul de Transfuzii Sanguine din județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.