ACTUALITATE 29 ianuarie 2017

Subvenţie de 210 lei pentru chiriaşii ANL din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2883 vizualizări

Chiriile pentru locuinţele ANL au crescut cu 27% în luna ianuarie faţă de media anului trecut

Valoarea medie a chiriilor ANL pe luna ianuarie 2017 a crescut cu circa 27% comparativ cu media anului 2016, potrivit datelor furnizate de Primăria Sfântu Gheorghe. Dacă anul trecut chiriile pentru apartamentele din blocurile ANL situate pe străzile Lalelei, Nuferilor, Fabricii, Grigore Bălan şi Stadionului din Sfântu Gheorghe variau între 44 de lei şi 624 de lei, cu o medie de 181 lei, media pe prima lună a acestui an a sărit deja la 230 de lei lunar.

Valoarea chiriilor a crescut din cauza recalculării potrivit noii legislaţii, adoptată la nivel naţional la 1 octombrie a.c.

„Dorim să ajutăm situaţia printr-o mică subvenţie pe care o preluăm la plata facturilor pentru încălzire. Nu putem să ajutăm la subiectul legat de chirii, nu putem să stabilim chirii mai mici, de aceea încercăm să preluăm din cheltuielile legate de agentul termic folosit de aceştia”, a declarat la sfârșitul anului 2016, în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local, primarul Antal Árpád.

În acest sens, autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au adoptat o Hotărâre de Consiliu prin care se angajează să subvenţioneze agentul termic cu circa 210 lei pe lună.

Având în vedere estimările de modificare prin majorare a nivelurilor chiriilor pentru locuinţele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi pentru a veni în sprijinul tinerilor beneficiari de aceste locuinţe, Consiliul Local a adoptat o modificare importantă la Hotărârea nr.3/2014 privind aprobarea preţurilor locale pentru producerea şi distribuirea energiei termice pe bază de gaze naturale pentru Municipiul Sfântu Gheorghe. Aceasta arată că „diferenţa dintre preţul stabilit de 356,81 de lei/Gcal şi preţul local de referinţă 145,89 de lei/Gcal în valoare de 210,83 de lei/Gcal se asigură din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe”.

„Conform noilor prevederi ale legislaţiei în vigoare cresc chiriile pentru blocurile ANL. În acest sens dorim să compensăm cheltuielile celor care locuiesc în aceste spaţii, asigurând o subvenţionare a cheltuielilor pentru producerea energiei termice, de aproximativ 210 lei, din bugetul local, ajutând financiar tinerii care sunt chiriaşi ANL”, a confirmat şi viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Teme articol: ANL chirie subventie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 30 ianuarie 2017
"Subventie" la chiriasii ANL, de ce?! Sunt amarati neajutorati, bolnavi, cum sunt atatia oameni amaratii in tara asta?! Ce chirie e aia de 44 de Lei?! "A sarit in aer la 230 lei lunar"?! Chiar va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.