ACTUALITATE 25 martie 2022

Subprefectul Cosmin Boricean, mesaj de Ziua Poliției: „Meseria pe care v-ați ales-o nu este una ușoară”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1903 vizualizări

Prefectura Covasna a transmis un mesaj de mulțumire, prin vocea subprefectului Cosmin Boricean, adresat polițiștilor din județ, cu ocazia Zilei Poliției Române. 

Contextul este unul cu atât mai special cu cât anul acesta, pe 25 martie, instituția împlinește 200 de ani de activitate. 

Mai mult decât aniversarea unei arme de nădejde în existența noastră ca stat unitar, astăzi aș vrea să atrag atenția asupra tradiției și continuității dovedite de-a lungul timpului de către această structură esențială.

Doresc, așadar, domnule inspector-șef, să vă mulțumesc dumneavoastră, dar și precursorilor dumneavoastră, precum și întregului personal al Poliției Române pentru cinstea și devotamentul pe care îl arătați în fiecare zi și în fiecare moment în care serviți patria. Meseria pe care v-ați ales-o nu este una ușoară, cu siguranță, dar am convingerea dacă o veți exercita cu vocație, credință, spirit civic și implicare, cetățenii României vor fi în continuare în siguranță.

Profit de această ocazie să adresez sincere felicitări tuturor angajaților și veteranilor pentru munca depusă, pentru profesionalismul de care au dat dovadă și pentru sacrificiile și eforturile depuse zi de zi în serviciul Poliției Române! Nu în ultimul rând vă doresc realizări profesionale și personale, bunăstare și multă sănătate!”, a transmis subprefectul Cosmin Boricean. 

Ziua Poliției Române este marcată în data 25 martie la nivel național, fapt stabilit prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002. 

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire)”, se arată pe site-ul Poliției Române. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.