ACTUALITATE 10 iulie 2020

Subiectul autostrăzii Brașov – Bacău, discutat la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2016 vizualizări

Se caută soluții prin care A13  să se lege la infrastructura existentă în județul Covasna 

Proiectantul autostrăzii A13 Bacău – Brașov s-a întâlnit săptămâna aceasta cu oficialitățile din județul Covasna. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a spus în cadrul unei conferințe de presă de joi, 9 iulie, că deocamdată proiectul este în faza studiului de fezabilitate și că speră ca autostrada care promite o serie de facilități, inclusiv pentru locuitorii din județul Covasna, să fie finalizată „în acest deceniu, în perioada 2021 – 2030”. 

Primarul Antal Árpád spune că este foarte important ca viitoarea autostradă să treacă prin niște puncte care să fie avantajoase și pentru locuitorii din județul Covasna. 

Ceea ce pe mine ca primar și cetățean al acestui oraș mă interesează este ca această autostradă să genereze profit pentru oamenii din municipiu și din zonă, pentru că o autostradă generează dezvoltare nu dacă trece pe lângă o localitate, ci atunci când poți coborî de pe autostradă într-o localitate. Din punctul nostru de vedere este foarte important ca această autostradă, care nu știm când se va realiza, deci vorbim deocamdată de studiul de fezabilitate și sper că acest SF înseamnă studiu de fezabilitate și nu science fiction (din eng. din domeniul științifico-fantastic) dar oricând se va realiza, dacă se realizează în patru ani sau în 14 ani, eu nu vă pot garanta, dar e foarte important ca această autostradă, în momentul în care se va realiza, să genereze dezvoltare pentru municipiul nostru”, a spus joi, 9 iulie, în cadrul unei conferințe de presă online, primarul Antal Árpád. 

Acesta a precizat că trebuie găsite soluții prin care autostrada A13 Bacău – Brașov să se lege de infrastructura deja existentă în județ, dar și cea care urmează să se mai construiască între timp. 

„Am avut șansa să întâlnesc oameni foarte deschiși din acest punct de vedere în echipa proiectanților și urmează ca la o întâlnire următoare, undeva la sfârșitul acestei luni, să putem discuta de mai multe variante și sper că totuși în acest deceniu, în perioada 2021 – 2030 să se construiască și această autostradă care ne va ajuta și pe noi, cei care trăim în municipiul Sfântu Gheorghe și în zonă”, a mai spus Antal Árpád. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat la începutul lunii martie a acestui an că a declarat câștigătoare oferta asocierii Search Corporation SRL - Primacons Group SRL pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic necesare construcției autostrăzii Brașov - Bacău, cu o propunere financiară de 20,09 milioane de lei fără TVA, se arată pe economica.net. 

Autostrada Brașov – Bacău va avea 160 de kilometri, conform bizbrasov.ro, iar costurile de execuție estimate sunt de circa 11 milioane de euro pe kilometru. Aceeași sursă arată că A13 va fi gata în șase ani, după 24 de luni în care se vor face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.