ACTUALITATE 18 aprilie 2016

Studiu: 41,57% dintre locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe vor un viceprimar român şi unul maghiar

de Iulia Drăghici - Taraș | 470 vizualizări

Asociaţia Pro Scienta, de la Departamentul Administraţie şi Management Public al Extensiei Universitare „Babeş Bolyai” din Sfântu Gheorghe, a realizat un studiu pe tema „modificărilor în cultura politică administrativă a locuitorilor oraşului Sfântu Gheorghe”.

Potrivit acestui studiu, realizat pe un eşantion de 967 de locuitori ai oraşului Sfântu Gheorghe cu vârste de peste 18 ani, 41,57% dintre locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe vor un viceprimar român şi unul maghiar, 26,89% vor ca ambii viceprimari să fie maghiari, la 24,82% acest fapt le este indiferent, iar pentru 5,48% dintre respondenţi viceprimarii ar trebui să fie români.

Tot legat de politică, 69,9% dintre respondenţi apreciază mai degrabă persoana şi nu partidul, atunci când votează un candidat. În plus, 45,09% cred că primarul oraşului trebuie să fie independent politic. Cele mai importante calităţi ale unui edil se referă la capacitatea de a fi un bun întreprinzător, de a avea experienţă în administraţie şi de a fi născut în oraş.

Legat de schimbările realizate la nivel de oraș în ultimul timp, studiul arată că 38,68% dintre cei care au răspuns la chestionar consideră foarte bună decizia autorităţilor de a realiza pietonala din centrul oraşului, în vreme ce 4,24% o consideră o idee foarte proastă.

Mai mult, modificările de circulaţie nu par să fie pe placul a 27,71% dintre respondenţi şi doar 4,96% cred că acestea sunt foarte bune. Parcarea în oraş este de asemenea considerată foarte proastă de 34,95% dintre oamenii chestionaţi, iar 4,24% cred că parcările sunt foarte bune.

Mai mult, acelaşi studiu arată că 62,46% dintre cei chestionaţi consideră că oraşul Sfântu Gheorghe se îndreaptă într-o direcţie bună, în vreme ce 34,85% consideră că direcţia este una proastă.

Sondajul mai arată că cele mai importante lucruri cu care se mândresc oamenii din Sfântu Gheorghe sunt peisajele pitoreşti şi rezervaţiile naturale, precum şi izvoarele cu băi şi ape termale.

În ceea ce priveşte judeţul Covasna, 52,12% cred că acesta se îndreaptă într-o direcţie proastă, iar 45,19% cred că direcţia este una bună.

Potrivit lui Cziprián Loránd, coordonatorul activităţii, marja de eroare a studiului, realizat în perioada 28 martie – 2 aprilie a.c., este de +-2,9%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
@R, 19 aprilie 2016
CORECT! Mai sunt oameni care mai si gandesc.
un biclist pieton, 19 aprilie 2016
Directia spre care se indreapta orasul e una balcanica si nu europeana. S-a folosit modelul Bucuresti/Ploiesti/Constanta si nu madelul civilizat din Cluj/Sibiu/Alba Iulia samd Centrul arata citeste integral
lili, 19 aprilie 2016
Cum?! Si eu care credeam ca 99,99% vor numai maghiari....
R, 19 aprilie 2016
nationalism de 2 bani, ce conteaza daca e maghiar sau roman sau somalez daca isi face treaba?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.