ACTUALITATE 10 septembrie 2021

Strângere de semnături pentru crearea unui parc pentru câini, în curtea fostei Fabrici de Țigarete

de Iulia Drăghici - Taraș | 1818 vizualizări

O campanie de strângere de semnături este în derulare la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe și se adresează celor care susțin ideea creării unui spațiu comun, cu loc de alergare pentru câini, în curtea fostei Fabrici de Țigarete, imobil achiziționat de primărie. 

Coordonatorii spun că vor să prezinte ideea în Consiliul Local după ce vor strânge 500 de semnături. 

Solicităm crearea unui spațiu comunitar, a unei curse de alergare pentru câini în curtea Fabricii de țigarete nou achiziționată de Primăria Sfântu Gheorghe”, se arată pe pagina de Facebook Zoomie Pet Shop, care promovează acțiunea inițiată cu grupul de Facebook Sepsiszentgyörgyi Kutyások. 

Campania de strângere de semnături a început în 6 septembrie ( 9 septembrie și în online) și termenul final este 15 septembrie. 

Online, petiția este disponibilă pe site-ul: https://www.openpetition.eu/petition/online/kutyafuttato-letrehozasa-sepsiszentgyoergyoen-dog-park-in-sfantu-gheorghe

Primarul Antal Árpád a semnat în 18 iunie a.c. contractul de vânzare-cumpărare a fostei Fabrici de Ţigarete din Sfântu Gheorghe, care intră astfel în proprietatea oraşului. Investiția se ridică la 4,9 milioane de euro, iar valoarea este achitată în patru rate egale, în lunile iunie și decembrie din 2021 și 2022. 

Planul autorităților, dacă vor reuși să atragă fonduri externe, este să transforme fosta fabrică de țigări într-un centru inovativ, interactiv, educațional pentru copiii și tinerii din toată regiunea.

Primarul a spus în luna mai, după ce s-a aprobat în Consiliul Local intenția de a cumpăra imobilele, că va urma și o consultare cu cetățenii, pentru a se decide concret ce va conține proiectul final care va viza complexul de clădiri, iar între timp se vor concentra și să găsească modalități de finanțare. 

Clădirea fabricii de țigări a fost construită între anii 1901 – 1907. Au fost perioade în care numărul angajaţilor de aici a depăşit 1.000 de persoane. Activitatea s-a oprit în decembrie 2010. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.