ACTUALITATE 12 mai 2016

Strada Lăcrămioarei intră în reabilitare totală

de Sever Ioan Miu | 489 vizualizări

Strada Lăcrămioarei din Sfântu Gheorghe, care are un rol de centură, este marcată, în prezent, de gropi și denivelări. Vestea bună este că artera intră în reabilitare zilele acestea. „Strada Lăcrămioarei a fost predată la constructor, este contract, trebuie să primească avizele de la Poliție ca să închidă strada și începe reabilitarea totală. E o chestiune de zile“, a subliniat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cu ocazia unei întâlniri cu presa.

Întrebat dacă devierea de circulație de pe Bulevardul Grigore Bălan nu va îngreuna traficul, primarul a răspuns: „Orice deviere de circulație va îngreuna traficul. Dar altfel nu se poate lucra, având în vedere că trebuie făcută fundația străzii. Contractul pentru stada Lăcrămioarelor este pe 20 de luni, dar în mod realist se poate face mai repede. Toate lucrările care țin de gaze, Electrica, apă, canalizare sunt rezolvate, cu excepția canalizării pluviale, care se face odată cu investiția“.

„Strada Lăcrămioarei are un rol de centură. Traficul greu, sau semi-greu vine dinspre Vâlcele. Dinspre Prejmer nu poate veni, din cauza podului de peste Olt, care restricționează gabaritul. Iar străzile Fabricii, Țigaretei și Lăcrămioarei au un rol de centură“, a precizat primarul municipiului Sfântu Gheorghe. Antal Arpad a mai spus că, momentul în care se va lua o decizie cu privire la Autostrada Brașov-Bacău, se va ști dacă va fi o autostradă lângă Sfântu Gheorghe, care va prelua din trafic, sau dacă municipiul va avea o centură, finanțată din Programul Operativ Sectorial Transport.

Strada Crângului mai așteaptă

Întrebat și despre strada Crângului, asfaltată pe jumătate, edilul a răspuns că acolo s-au schimbat conductele: „De fiecare dată când cineva schimbă conductele, trebuie să readucă la starea inițială și strada. Așa se întâmplă și pe Crângului. Vrem să reabilităm 100% și Crângului, dar nu suntem în faza de contractare a lucrării, spre deosebire de Lăcrămioarei“.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
R, 17 mai 2016
presupun ca o sa plateasca firma care a lucrat acolo acum un an si a facut-o praf, nu? Hidroconstructia era parca. sau tot prostii de contribuabili o sa suporte cheltuielile... se poate pregati citeste integral
eu, 12 mai 2016
In sfarsit. Dar....20 de luni???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.