ACTUALITATE 12 iulie 2018

(Update) Strada Kós Károly are, de luni, din nou restricții de circulație

de Iulia Drăghici - Taraș | 985 vizualizări

Traficul se închide pe o bandă în zona dinaintea Bisericii Unitariene

Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat, joi, că lucrările de reabilitare a străzii Kós Károly se vor relua începând de luni, 16 iulie a.c. Astfel, zona va avea parte din nou de restricții de circulație.

„De luni, se închide traficul pe o bandă a secției dinaintea Bisericii Unitariene a străzii Kós Károly. Pe cealaltă bandă se va putea circula în mod normal în direcția străzilor Kós Károly și Kriza János.

Continuă lucrările de renovare pe strada Kós Károly, de luni se închide traficul pe o bandă a secției străzii dinaintea Bisericii Unitariene, și anume cea care leagă strada Spitalului cu strada Kós Károly. Firma Morani lucrează la conectarea secțiilor de canalizare.

Cei care doresc să se deplaseze cu autoturismele pe strada Kós Károly, o vor putea face pe banda pe care, până acum, ducea la strada Kriza János. Deci banda de lângă cea închisă le stă la dispoziția conducătorilor, fiind posibilă cu această ocazie circulația nu doar spre stânga, ci și înainte”, informează Primăria Sfântu Gheorghe, printr-un comunicat publicat pe site-ul instituției.

Lucrările de reabilitare a străzii Kós Károly, pe porțiunea de la intersecția cu strada Kriza János și până la cea cu strada Fabricii, au început în august 2016, când s-a și restricționat circulația pe ambele benzi. În mai 2017, Primăria a anunțat dificultăți în continuarea refacerii străzii din cauza fundației respectivei porțiuni, ceea ce a dus la modificarea tehnologiei și implicit a proiectului, fapte care au generat întârzieri. Abia în septembrie 2017, strada Kós Károly a fost redată circulației complet, iar, o lună mai târziu, s-a anunțat și terminarea lucrărilor la modernizarea trotuarelor.

Potrivit primarului Antal Árpád, lucrările la cea de-a doua parte a străzii Kós Károly ar trebui să înceapă în vara acestui an, însă, pentru porțiunea respectivă, traficul va fi dirijat pe o bandă, deci nu se va mai recurge la soluția închiderii complete a circulației.

Săptămâna trecută, în 6 iulie a.c., Primăria Sfântu Gheorghe a închis circulația pe partea superioară a străzii Váradi József și pe strada Vulturilor, până la strada Grădinarilor, pentru a continua modernizarea utilităților publice.

„În urma finalizării lucrărilor de canalizare, urmează renovarea completă a străzilor. Lucrările de reparare a străzilor sunt în desfășurare pe strada Váradi József, pe partea de la strada Brazilor până la strada Vulturilor. În prezent, se efectuează înlocuirea pietrelor de bordură. Cei care doresc să se deplaseze dinspre strada Váradi József către cartierul Simeria, o pot face prin strada Castanilor și prin strada Grădinarilor, asfaltată recent”, a mai anunțat atunci Primăria.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 18 iulie 2018
se inchide o banda care sint doua de fapt
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.