ACTUALITATE 16 aprilie 2021

Strada 1 Decembrie 1918 intră într-o nouă serie de reparații capitale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1175 vizualizări

Traficul spre zona centrală a municipiului Sfântu Gheorghe va fi afectat 

Porțiunea dintre intersecția semaforizată și Piața Sfântu Gheorghe din strada 1 Decembrie 1918 a reședinței de județ intră în perioada următoare în reabilitare și modernizare. Traficul nu va fi oprit complet, însă va fi afectat, pentru că se va lucra pe porțiuni și benzi, a spus primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

Voi da peste câteva zile ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzii 1 Decembrie, porțiunea de la semafor până în Piața Sfântu Gheorghe. (...) Este porțiunea unde încă sunt stâlpi vechi. O să fie o reabilitare totală, în sensul în care deja s-au făcut lucrările de gaze, apă și așa mai departe. Doar Electrica mai are de lucrat și în rest se face trotuar nou, drum nou, tot”, spus joi, într-o conferință de presă edilul. 

Acesta a punctat că traficul va fi afectat, dar nu va fi blocat complet. 

Nu vom închide circulația. Acolo, totuși, sunt patru benzi. Încercăm să ne înțelegem cu constructorul. (...) Noi dorim să se lucreze pe una, maximum două benzi. Doar atunci când se va turna stratul de uzură, pentru acele câteva zile o să închidem circulația”, a declarat primarul Antal Árpád. 

Deocamdată nu se știe cât vor dura lucrările. 

Potrivit Serviciului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea estimată totală fără TVA a investiției este de peste 2, 5 milioane de lei. Fondul este asigurat din bugetul local. 

Strada 1 Decembrie a fost reabilitată în anii trecuți pe porțiunea dintre podul din zona Gării și semafoare. Totuși, constructorul care va începe lucrarea în continuarea acesteia este altul. 

„Sunt situații diferite. Trotuarul de pe strada 1 Decembrie, pe porțiunea de la semafor spre gară a fost deja reabilitat într-un alt program. Pe porțiunea aceea s-a licitat doar carosabilul. Aici s-a licitat modernizarea carosabilului, trotuar, iluminat public și tot”, a spus primarul. 

În rândul altor investiții care sunt în derulare la Sfântu Gheorghe, primarul a amintit unitățile de învățământ Colegiul Național „Mihai Viteazul” (lucrări în curs la internat și la sala de festivități), Colegiul „Székely Mikó” (lucrări la acoperiș și în interior) și Plugor Sándor (lucrări de reabilitare termică). 

Încep lucrări la infrastructură și pe strada Rozelor, unde săptămâna viitoare va fi predat amplasamentul constructorului. În prezent se mai lucrează și pe strada Puskás Tivadar.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.