ACTUALITATE 25 octombrie 2018

Stoc de 4.300 de tone de material antiderapant pentru drumurile naționale din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 377 vizualizări

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov are pregătit un stoc de 4.300 de tone de material antiderapant special pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județul Covasna. În total, până la finele iernii sunt prevăzute 12.700 de tone de antiderapant, cantitate ce va ajunge la cele 6 districte și puncte de sprijin ale DRPD Brașov din județul Covasna.

Tot aici vor fi utilizate în iarna care urmează să vină în total 45 de utilaje, din care 24 de autoutilitare cu lamă și răspânditor.

„Livrările de sare către bazele noastre de deszăpezire se fac în baza unui contract încheiat de CNAIR cu Societatea Națională a Sării în luna iulie. La nivel de DRDP Brașov avem contractat în jur de 85 de mii de tone de sare (poate fi mai mult sau mai puțin, în funcție de condițiile meteo). (...) Graficul de livrare este în felul următor: până în data de 1 noiembrie se va aproviziona 35% din cantitatea totală, până la 1 decembrie încă 15% și până la 1 ianuarie 25%. Restul de 25% se livrează pe bază de comenzi, în funcție de condițiile meteo. Transportul este asigurat tot de furnizor, adică SALROM.  În acest moment avem în stocuri în jur de 12.000 de tone din ce ne-a rămas de anul trecut respectiv livrările din ultimele două săptămâni”, arată un comunicat de presă transmis, la începutul lunii octombrie, de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

La nivelul DRDP Brașov se va acționa în total cu 355 de utilaje din care 68 proprii, iar utilaje cu lamă și răspânditor vor fi aproximativ 210.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.