ACTUALITATE 21 aprilie 2020

Statistica Spitalului Județean: din 36 de pacienți COVID-19 internați, 15 sunt din Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 2605 vizualizări

A fost înregistrat încă un deces la un pacient covăsnean infectat cu noul coronavirus

La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe sunt internate 36 de persoane confirmate cu boala COVID-19, dar și 12 suspecți. Dintre cei confirmați, 15 sunt pacienți din Brașov. Numărul celor în stare gravă se ridică în total la patru. Între timp, duminică, 19 aprilie, s-a mai înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate cu SARS-COV-2.

În momentul de față avem un număr de 12 pacienți suspecți COVID internați în spital. Din aceștia, doi sunt la Terapie Intensivă, unul în stare critică, celălalt este și în stare critică și intubat. Ca număr de pacienți internați, avem astăzi 36, din care doi sunt în stare critică intubați la Terapie Intensivă și 34 pe secția COVID. Din aceste 34 de cazuri, 15 cazuri sunt preluate pentru diferite patologii și rezolvarea patologiilor chirurgicale și ortopedice din Spitalul de Infecțioase Brașov, în virtutea spitalului nostru de spital suport”, a spus marți, într-o conferință de presă, managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert.

Cât despre starea generală a celor internați, directorul medical, dr. Roșu Mátyás a spus că „pacienții internați atât pe secția de infecțioase, cât și secțiile de chirurgie și ortopedie, majoritatea au o simptomatologie ușoară sau sunt asimptomatici”.

În perioada 15 aprilie ora 13:00 – 21 aprilie ora 13:00 au fost și nouă cazuri externate.

Numărul covăsnenilor cu noul coronavirus decedați se ridică la patru

Un nou deces a fost înregistrat duminică la un pacient confirmat cu noul coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani era internat pe secția de Terapie Intensivă în stare gravă.

„În perioada 15 aprilie ora 13:00, respectiv 21 aprilie ora 13:00, avem și un deces al unui pacient confirmat care a fost internat în secția de Terapie Intensivă în stare critică”, a spus András-Nagy Róbert.

Pacientul a decedat duminică dimineața, a avut 62 de ani, suferea și de hipertensiune și infarct miocardic în antecedente. Acest pacient este unul din ce doi pe care i-am raportat săptămâna trecută la ATI”, a precizat și dr. Roșu Mátyás.

Numărul covăsnenilor infectați cu noul coronavirus și decedați se ridică până acum la patru. 

La nivel județean, rapoartele recente arată de mai bine de trei zile că sunt înregistrate 154 de cazuri de coronavirus.

În România au fost confirmate până marți, 21 aprilie,  9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 306 noi. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate. Numărul deceselor la persoane infectate cu noul coronavirus se ridică la 482.

„Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.