ACTUALITATE 9 iunie 2021

Starea de alertă - prelungită cu încă 30 de zile, din 12 iunie

de Iulia Drăghici - Taraș | 13530 vizualizări

Guvernul a aprobat miercuri prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. În același context s-a decis că la nunți și botezuri desfășurate la interior pot participa până la 200 de persoane, dacă toate sunt vaccinate, testate anterior sau au avut Covid. De asemenea, guvernul a aprobat organizarea de mitinguri electorale cu cel mult o mie de persoane.

Principalele declarații ale șefului DSU, Raed Arafat:

  • Despre participarea la meciul din optimi de la EURO 2020 , cu până la 50% din capacitatea Arenei Naționale: În cazul în care se depășește 25%, va fi permis doar accesul celor vaccinați împotriva Covid, care au trecut prin boală sau sunt testați. 
  • Extinderea numărului de persoane care pot participa la nunți și botezuri la 200 în interior și cu asigurarea a unui spațiu de doi metri pătrați de persoană, cu condiția de a fi vaccinați, testați sau trecuți prin boală. 
  • La evenimentele în aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie pot participa maximum o mie de persoane.
  • Până la 1 iulie, se va face o analiză, și alte măsuri vor fi anunțate înainte de 1 iulie, dacă este cazul.

Referitor la nunți, Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență subliniază că toți participanții trebuie să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Totodată, la stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Dacă în cadrul evenimentului nu sunt testate sau vaccinate toate persoanele participante, rămâne în vigoare regula cu 50 de persoane dacă evenimentul are loc la interior și 70 dacă are loc la exterior. Dacă evenimentul are loc în exterior, iar toți participanții sunt vaccinați sau testați anti-Covid, atunci poate participa un număr nelimitat de persoane.

Link spre documentul care conține noile măsuri AICI. 

Sursa: Biziday. 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.