ACTUALITATE 15 aprilie 2020

Starea bolnavilor de coronavirus internați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 6230 vizualizări

La Spitalul Județean Sfântu Gheorghe sunt internați, miercuri, 15 aprilie, 33 de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, dar, totodată, și 11 suspecți. Printre pacienții confirmați sunt atât copii, cu vârste între 0 și 9 ani, dar și adulți, cea mai în vârstă fiind o femeie de 98 de ani și șase luni. 

Statistica din ultimele zile de la Spitalul Județean arată că, dintre cei 33 de pacienți confirmați, 25 sunt pe secția specială COVID, șase sunt persoane preluate de la Spitalul Județean Brașov, care fie au avut parte de o procedură chirurgicală, fie sunt programați pentru așa ceva – în baza protocolului de spital suport COVID și două persoane sunt la Terapie Intensivă în stare gravă. 

Față de statistica de săptămâna trecută, din 10 aprilie, pacientul aflat în stare critică este intubat, deci numărul pacienților în stare critică și intubați a crescut la doi”, a spus managerul spitalului András-Nagy Róbert.

Între pacienții confirmați sunt și cinci copii, patru cu vârste între 0 și 9 ani, dar și un altul, cu vârsta între 10 și 18 ani. 

Printre pacienți este și o femeie de 98 de ani și șase luni, care este într-o stare foarte bună, potrivit directorului medical dr. Roșu Mátyás. 

Totodată, în spital sunt internate și 11 persoane suspecte, pentru care se așteaptă rezultatele testelor. 

Majoritatea pacienților prezintă forme ușoare de boală, doar câțiva necesită suplinire cu oxigen”, a spus dr. Roșu Mátyás. 

Un alt deces a avut loc în rândul pacienților suspecți în cursul acestei săptămâni, dar în acest caz sunt așteptate rezultatele testului coronavirus. 

Pe de altă parte, în perioada 10 – 15 aprilie, în intervalul orar de până în ora 13:00, au fost externate 21 de persoane. 

În prezent, pacienții asimptomatici și cei cu simptomatologie ușoară pot fi tratați și la domiciliu, respectiv avem voie să îi lăsăm acasă pe cei care au fost internați și s-au ameliorat semnificativ. Deci dacă medicul curant consideră, pacientul poate fi lăsat acasă, să își continue tratamentul la domiciliu, înainte de expirarea celor 14 zile prevăzute până acum. În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății a și prezentat o listă, o propunere cu informații despre cum trebuie să se izoleze pacienții acasă, ce anume trebuie să facă, din care eu voi pregăti în cursul zilei de astăzi un material, care va fi înmânat pacienților care ies mai repede din spital”, a spus directorul medical al spitalului județean, dr. Roșu Mátyás. 

La nivel județean, de la începutul pandemiei au fost identificate 149 de cazuri de coronavirus. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.