ACTUALITATE 3 martie 2010

Stand comun „Ţinutul Secuiesc“ la Târgul de Turism de la Budapesta

de Covasna Media | 992 vizualizări
04mar2010-tinutul_secuiescAutorităţile publice din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş participă începând de astăzi cu un stand comun sub brandul „Ţinutul Secuiesc“, în cadrul Târgului Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta. Una dintre atracţiile turistice ale celor trei judeţe care vor fi promovate sub sigla Ţinutului Secuiesc se referă la porţile secuieşti, rar întâlnite în alte zone, precum şi natura, mlaştinile ocrotite

04mar2010-tinutul_secuiescAutorităţile publice din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş participă începând de astăzi cu un stand comun sub brandul „Ţinutul Secuiesc“, în cadrul Târgului Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta.

Una dintre atracţiile turistice ale celor trei judeţe care vor fi promovate sub sigla Ţinutului Secuiesc se referă la porţile secuieşti, rar întâlnite în alte zone, precum şi natura, mlaştinile ocrotite, lacurile sau ospitalitatea oamenilor din zonă.

„Autorităţile publice judeţene Harghita, Covasna şi Mureş colaborează de aproape 2 ani pentru mediatizarea brandului „Ţinutul Secuiesc” pornind de la aspectele culturale comune ale acestei regiuni (...) sperăm în crearea unui brand comun al celor trei judeţe, care să ducă la competitivitatea regiunii pe plan naţional și internaţional”, susţin într-un comunicat comun cei trei preşedinţi de CJ din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Hungexpo are loc începând din data de 4 martie şi cu acest prilej reprezentanţii din celelalte ţări au posibilitatea de a primi informaţii noi despre regiune şi de a o aşeza pe harta obiectivelor turistice.

De asemenea, spun participanţii, târgul oferă posibilitatea prezentării și promovării produselor secuieşti, iar acest lucru se doreşte a deveni util pentru producătorii locali.

O primă participare comună a celor trei judeţe cu brandul Ţinutului Secuiesc a avut loc la Târgul de Turism din Bucureşti, Romexpo, anul trecut. (A.S.)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 12

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 9 martie 2010
Eu m-as duce dar pe rând m-ar bătea şi unii şi ceilalţi :) Serios, ar fi o idee bună, a vrut odată şi primarul dar s-a dus un ul singuru de-aici.
Demeter, 9 martie 2010
Vin cu o initiativa Ce ar fi sa ne intalnim la o discutie undeva la o cafea toti care comentam articolele? Ce ziceti? Nu ar fi interesant ? O zi placuta
Primar_la_Hetea, 8 martie 2010
botond, nu e mai simplu sa pleci tu, decat sa plecam noi (unde ?). Si sa iei si panoul ala cu tinutul berbecilor. Drum bun.
botond, 8 martie 2010
SZÉKELYFÖLD - pe aceste meleaguri "ruginite" traiti, voi, cu comentariile sumbre. Si daca inca nu ati plecat, inseamna ca nu e atat de rau cum va plangeti in continuu. Sper ca ati inteles ce am vrut citeste integral
Bratu Marius-Cosmin, 8 martie 2010
cine sa viziteze tinutul secuiesc cand ei nici n-au drumuri de acces,infrastructura e jalnica ...
ion, 4 martie 2010
Zona ar avea potential ca si relief dar si cultural insa trebuie sa si oferi ceva turistului ca sa-l atragi. Ca daca te duci la muzeu si femeia de la intrare iti spune ca este inchis cand defapt nu citeste integral
reluc, 4 martie 2010
bine , Szekely discutam cand s-o termina targul. sper sa nu te ascunzi.
Janos Iuhas, 4 martie 2010
Drumul boilor e de la Rupia la Sepsi :))
Primar_la_Hetea, 4 martie 2010
Si ce se promoveaza, statiunile Valcele, Malnas Bai, Ozunca Bai, Balvanyos, Covasna, planul inclinat, care toate sunt in paragina, la fel si drumul spre lacul Sf Ana, Hotelul Bodoc, Piata Mihai citeste integral
hu, 4 martie 2010
Secuii todeauna a fost, mai BUNI ca Romani
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.