ACTUALITATE 16 octombrie 2017

Ștafeta Veteranilor Invictus ajunge marți la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 481 vizualizări

Ștafeta Veteranilor Invictus 2017 poposește și la Sfântu Gheorghe, marți, 17 octombrie. Acțiunea de predare-primire are loc în jurul orei 12:00 la Statuia Ostașului Necunoscut din reședința județului Covasna și este adusă de voluntarii din Brașov.

Miercuri, pe 18 octombrie, de la 08:00, cei aproximativ 12 voluntarii Invictus din județul nostru pleacă de la Unitatea Militară 01048 de la Gară, în alergare și cu bicicletele până la Miercurea Ciuc.

Participarea este liberă și pe bază de voluntariat, astfel că oricine este interesat, se poate alătura covăsnenilor care vor duce ștafeta în județul Harghita.

Ștafeta Veteranilor Invictus este o acțiune sportivă voluntară care implică militari și civili, având ca scop principal promovarea valorilor naționale și a respectului pentru eroii Patriei.

„Este o modalitate prin care ne arătăm respectul pentru cei răniți sau care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Poate participa absolut oricine. Nu contează vârsta și profesia. Va fi ceva frumos. Vom avea cel puțin două persoane, una care va alerga tot traseul și unul care va merge pe bicicletă tot traseul, iar ceilalți, în funcție de posibilități și cum rezistă. Nu e nimic impus. Facem o activitate din suflet”, ne-a declarat coordonatorul local al acțiunii, Ciprian Onuț.

Ștafeta Veteranilor ajunge anul acesta, în perioada 11 – 25 octombrie, la cea de-a IV-a ediție. Evenimentul, organizat în contextul Anului Veteranilor de Război, reprezintă o alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane, adică aproximativ 2.400 de kilometri, organizat pe trei trasee. Tronsoanele sunt parcurse atât de alergători, cât și de bicicliști. Traseele au pornit concomitent din Craiova, București și Iași. În 25 octombrie, voluntarii Invictus se vor întâlni la Carei, unde, cu ocazia Zilei Armatei, va avea loc o ceremonie specială.

Evenimentul este organizat Asociația Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” și Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.