ACTUALITATE 9 octombrie 2023

Ștafeta Invictus a ajuns în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 673 vizualizări

Militarii covăsneni continuă tradiția îndrăgită a Ștafetei Invictus, care ajunge anul acesta la ediția a X-a. Sâmbătă a avut loc prima parte, când reprezentanții Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” au primit ștafeta de la colegii lor care au parcurs în alergare traseul din Brașov până la Statuia Ostașului Român de la intrarea din Sfântu Gheorghe. Marți urmează a doua parte, la care sunt invitați toți cei interesați.

La acțiunea de primire a ștafetei Invictus, de sâmbătă, a fost prezentă și secretara generală a Prefecturii, Aczél Cecília.

„Proiectul este dedicat camarazilor militari răniți în teatrele de operații. Voluntarii INVICTUS au ales sportul ca principal mijloc de exprimare și s-au dedicat unei cauze la care, în timp, au subscris tot mai multe persoane, atât din mediul militar, cât și din cel civil.

Cu această ocazie, Batalionul 22 Vânători de Munte „CIREȘOAIA“, sprijinit de Garnizoana Sfântu Gheorghe, invită toți doritorii să participe la ștafeta INVICTUS.

Ștafeta este organizată pe trei tronsoane (roșu, galben și albastru), însumând o distanță de peste 3.500 km, cu destinația finală Monumentul Ostașului Român din Carei.

În județul Covasna (tronsonul galben), preluarea ștafetei va avea loc la Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe în data de 7 octombrie (între orele 11.00-12.00).

Ștafeta va fi dusă mai departe de către voluntarii INVICTUS în data de 10 octombrie, începând ora 08.00, de la Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe până în Municipiul Miercurea Ciuc”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri redacției Observatorul de Covasna.

Ștafeta Veteranilor este o acțiune organizată în contextul Zilei Armatei Române, celebrată la data de 25 octombrie.

„Povestea „INVICTUS” România începe în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri INVICTUS, sub patronajul prințului Harry al Marii Britanii, au început un proiect de educație care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare și naționale, și-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoștinței ce se cuvine camarazilor noștri răniți în acțiuni militare și să ducă militarii români răniți la Invictus Games”, mai transmit organizatorii.

În 2021, evenimentul a fost organizat pe 14 octombrie. Plecarea a avut loc de la unitatea militară a Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”. Au participat 23 de alergători care au dus drapelul către Brașov. Anul trecut, pe 11 octombrie, aproape 80 de persoane au luat startul din fața Statuii Ostașului Român din Sfântu Gheorghe cu un obiectiv clar: să alerge sau să pedaleze, în total, pe rând sau împreună, aproape 70 de kilometri, cu ștafeta, până la Miercurea Ciuc.

Alături de ei a fost și col. (rtr.) Ioachim Grigorescu, președintele filialei locale a Asociației Naționale a Veteranilor de Război (A.N.V.R.), care între timp a trecut la cele veșnice.

Sursa foto: Facebook/Marius Prundar

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.