ACTUALITATE 30 august 2022

Stadiul lucrărilor la Stadionul Mic din Simeria

de Iulia Drăghici - Taraș | 769 vizualizări

Planurile municipalității din Sfântu Gheorghe, de a avea încă o bază sportivă la standarde înalte, de această dată în cartierul Simeria, demarate cu ani în urmă, prind tot mai mult contur. 

Sunt două investiții. Partea dinspre strada Vasile Goldiș e a Primăriei și partea dinspre strada Tineretului e a Clubului Sportiv Școlar, derulată prin Ministerul Educației. La dânșii nu știu care este stadiul și cum avansează. La noi lucrează constructorul. Deci la hotelul sportiv s-au montat toate ferestrele, ușile, la sălile de fitness din partea dreaptă deja sunt la finisaje exterioare, iar la garajul subteran - acolo cred că e terminat la „roșu”, urmează să facă terenurile de sport deasupra. Acolo încă nu s-au apucat”, a declarat viceprimarul Tóth Birtan Csaba, joi, într-o conferință de presă. 

Lucrările au fost reluate în această primăvară.

Pe lângă teren de fotbal și de handbal, locația va avea, printre altele, și zid de cățărare.

În urma unei colaborări între Primăria Sfântu Gheorghe, Ministerul Dezvoltării şi cel al Educaţiei, aici se va construi un mic hotel sportiv cu 30 de locuri de cazare pe două nivele, un bar cu terasă la ultimul nivel, un magazin cu articole sportive la parter, teren de fotbal cu iarbă artificială, o parcare subterană cu 50 de locuri, un zid de cățărare și o clădire de birouri.

De asemenea, Clubul Sportiv Şcolar îşi va muta aici sediul, urmând să aibă la dispoziţie o clădire multifuncțională, cu spații de antrenamente și săli de sport, dar și teren de handbal și fotbal”, anunța, în martie, primarul Antal Árpád. 

Termenul de finalizare al lucrărilor este martie 2024. 

Stadionul mic din cartierul Simeria a intrat în 2010 în reabilitare, după mai mulți ani în care a stat în paragină și s-a degradat constant. În 2013 lucrările au stagnat din lipsă de fonduri, iar demersurile au continuat apoi în etape. 

Autoritățile au mai spus că investiția se va ridica la aproximativ 10 milioane de lei (cu TVA inclus).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.