ACTUALITATE 16 august 2022

Stadiul lucrărilor la noul parc din cartierul Ciucului

de Iulia Drăghici - Taraș | 714 vizualizări

În noul parc amenajat în cartierul Ciucului, în zona de lângă Școala Generală „Gödri Ferenc”, lucrările sunt încă în derulare, a informat recent Primăria Sfântu Gheorghe. 

Continuă lucrările la noul parc comunitar din cartierul Ciucului. Recent au fost puse pavele și au fost instalate bănci noi pe gardurile de beton. Instalarea elementelor de joacă și amenajarea zonei verzi vor urma în curând”, au informat vineri autoritățile locale. 

În luna mai, primăria transmitea, printr-un comunicat de presă, că în cadrul acestui demers au fost montate noi borduri pentru alei și a fost turnată cea mai mare parte a gardului din beton care înconjoară acest spațiu. 

Tot atunci se anunța că busturile lui Gábor Áron și Nicolae Bălcescu au fost mutate în interiorul spațiului comunitar, „ceea ce va permite locuitorilor să folosească mai bine spațiul deschis. Ținând cont de traseul folosit în prezent de locuitori, spațiul comunitar va fi traversat de două alei diagonale, a căror amenajare este în curs de desfășurare. Constructorul a pregătit aleile cu piatră spartă și au fost montate căminele pentru rețeaua de apă pluvială. Restul suprafeței, cu excepția terenului de joacă, va fi acoperit cu gazon și vor fi create 15 noi locuri de parcare.

Va fi instalat un sistem modern de iluminat public. În acest scop, au fost deja instalate noi cabluri de electricitate și de internet”. 

Tot în acest context se nota că „lucrările de amenajare au început vara trecută, iar parcul comunitar ar trebui să fie gata pentru a fi folosit de locuitori în luna iulie a acestui an”. 

Modernizarea spațiului face parte dintr-un pachet de măsuri de regenerare a zonelor urbane, implementat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. 

Sursa foto: Facebook/Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.