ACTUALITATE 7 martie 2017

Stadionul mic, Liceul Mikes şi modernizarea unor străzi – în programul de investiţii al Primăriei Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1825 vizualizări

Programul de investiţii pe anul 2017, dat publicităţii de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe, prevede continuarea lucrărilor la stadionul mic din Cartierul Simeria, începute în urmă cu aproape cinci ani, reabilitarea şi consolidarea corpului A al Liceului „Mikes Kelemen”, precum şi modernizarea mai multor străzi.

Primarul municipiului, Antal Árpád, a declarat că lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere din Sfântu Gheorghe, programate în acest an, vor crea cetăţenilor mai puţin disconfort faţă de cele de anul trecut, când s-a lucrat simultan pe mai multe străzi principale.

„Nu vom mai lucra pe 20, 40 sau 50 de fronturi, cum au fost momente anul trecut, când s-a lucrat pe 50 de fronturi în oraş. Încercăm să lucrăm în maximum zece locuri, în aşa fel ca să nu creăm foarte mult disconfort. (...) În momentul de faţă, avem patru fronturi deschise – pe străzile Kós Károly, Lăcrămioarei, Înfrăţirii şi Váradi József, şi, în toate cele patru cazuri, săptămâna aceasta vom emite ordine de reîncepere a lucrărilor, pentru că a trecut iarna. (...) Strada Lăcrămioarei este aproape de finalizare, e pregătită de asfaltare, iar Kós Károly sperăm să o terminăm anul acesta, dar nu depinde numai de noi, ci şi de bunăvoinţa constructorului. Din păcate, aici am pornit cu stângul, pentru că acesta a cerut renegocierea contractului pe motiv că a crescut salariul minim, iar noi nu putem să acceptăm o astfel de discuţie şi sperăm că va înţelege şi el că acesta nu este un motiv de renegociere a contractului”, a declarat Antal Árpád.

Primarul a mai spus că intenţia autorităţilor locale este de a moderniza în următorii ani toate cele trei colegii din municipiu, respectiv „Székely Mikó”, „Mikes Kelemen” şi „Mihai Viteazul”, pentru ultimele două fiind propuse fonduri în programul de investiţii din acest an în vederea actualizării documentaţiei pentru reabilitare termică.

„Avem proiecte pentru toate cele trei colegii din Sfântu Gheorghe şi pentru toate trei dorim o reabilitare în viitor”, a mai spus primarul Antal Árpád.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Livius, 8 martie 2017
Str lacramioarei si acuma 2-3luni spuneati ca e gata de asfaltare insa va fő deschis numai pt autturisme. 50de fronturi? Pfff :))) care sunt cele 50de locuri domn'n primar atatea strazi nz sunt in citeste integral
R, 8 martie 2017
https://youtu.be/_ifJapuqYiU
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.