ACTUALITATE 25 mai 2009

Sprijin pentru drumul spre Lacul Sfânta Ana

de Covasna Media | 454 vizualizări
Autorităţile din judeţ i-au prezentat Elenei Udrea importanţa reabilitării drumului spre Lacul Sfânta Ana

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, i-a prezentat ministrului turismului, Elena Udrea, şi problema unui tronson de 35 de km de drum spre Lacul Sfânta Ana, care are mare nevoie de reabilitare. Potrivit lui Tamas Sandor, drumul de la Bixad pe o distanţă de 10 km va fi reabilitat în colaborare cu CJ Harghita, însă tronsonul de la drumul judeţean până la cel naţional are nevoie de lucrări, întrucât pe o bucată s-a rupt recent şi în alte

Autorităţile din judeţ i-au prezentat Elenei Udrea importanţa reabilitării drumului spre Lacul Sfânta Ana

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, i-a prezentat ministrului turismului, Elena Udrea, şi problema unui tronson de 35 de km de drum spre Lacul Sfânta Ana, care are mare nevoie de reabilitare. Potrivit lui Tamas Sandor, drumul de la Bixad pe o distanţă de 10 km va fi reabilitat în colaborare cu CJ Harghita, însă tronsonul de la drumul judeţean până la cel naţional are nevoie de lucrări, întrucât pe o bucată s-a rupt recent şi în alte trei s-a surpat. Este vorba despre o distanţă de 35 de km.

„Anul acesta din bugetul naţional am primit bani pentru 5 km de drum, noi avem 286 de km. Drumul spre Sfânta Ana este o problemă turistică, este o prioritate pentru noi”, a spus Tamas.

Suma amintită pentru această lucrare a fost de 4 milioane de euro, din care s-ar rezolva şi problema podurilor, a podeţelor şi a asfaltului.

Lacul Sfânta Ana, singurul de origine vulcanică din întreaga ţară, atrage anual numeroşi turişti din ţară şi nu numai, în ciuda infrastructurii deficitare. Cele două consilii judeţene din Covasna şi Harghita intenţionează să reabiliteze în comun o bucată de drum, însă fondurile sunt insuficiente pentru întregul drum.

Ministrul turismului, Elena Udrea, şi-a arătat deschiderea de a sprijini acest proiect turistic şi a precizat că se va ocupa personal de solicitare.

Ana Sidon

Teme articol: TURISM Elena Udrea Sfanta Ana
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lori, 25 mai 2009
nu as pute-a mi-ar fi rusine
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.