ACTUALITATE 25 noiembrie 2022

Sponsorizare de 80.000 de euro pentru achiziţionarea unei ambulanţe SMURD

de Agerpres | 752 vizualizări

O societate comercială austriacă va dona 80.000 de euro pentru achiziţionarea unei ambulanţe SMURD tip B2, ce va intra în dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

Suma va fi completată cu 30.000 de euro din bugetul Consiliului Judeţean, a declarat joi preşedintele instituţiei, Tamás Sándor.

Acesta a menţionat că ambulanţa va interveni pentru acordarea primului ajutor în oraşul staţiune Covasna, precum şi în alte şase unităţi administrativ-teritoriale din zonă, respectiv Valea Mare, Boroşneu, Brateş, Comandău, Zăbala şi Zagon, care însumează 19 localităţi cu o populaţie de aproximativ 28.000 de locuitori.

„Cele mai îndepărtate sunt comunele Valea Mare şi Comandău, care se află la o distanţă de 23 kilometri, respectiv de 20 kilometri de staţiunea Covasna. Necesitatea achiziţionării ambulanţei SMURD tip B2 rezultă şi din faptul că oraşul Covasna este o staţiune balneoclimaterică de interes naţional unde există un număr de 13 hoteluri, precum şi alte spaţii de cazare turistică autorizate, pensiuni, moteluri, etc, cu o capacitate totală de cazare de peste 3.000 locuri. În bugetul judeţului Covasna, în calitate de finanţator al achiziţiilor realizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Mihai Viteazul' al judeţului Covasna, nu există fonduri suficiente pentru achiziţionarea autospecialei menţionate, valoarea estimată a acesteia fiind de 530.000 lei cu TVA. Prin urmare (...) s-a transmis Societăţii HS Timber Productions S.R.L. solicitarea de sponsorizare în vederea achiziţionării acesteia (...), iar societatea ne-a comunicat faptul că poate acorda o sponsorizare, prin susţinere financiară, în valoare de 80.000 euro”, a precizat Tamás Sándor.

Potrivit acestuia, în dotarea ISU Covasna a intrat recent un ATV cu remorcă, ce va putea fi folosit atât în misiuni de stingere a incendiilor în zone cu acces dificil, cât şi pentru salvare. Investiţia a fost realizată de CJ Covasna şi s-a cifrat la 70.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.