ACTUALITATE 3 februarie 2022

Spitalul Județean sistează operațiile care nu sunt urgente

de Iulia Drăghici - Taraș | 618 vizualizări

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID la nivelul județului și al pacienților infectați care ajung la Spitalul Județean de Urgență, de luni, 7 februarie, o serie de intervenții chirurgicale non-urgente nu vor mai avea loc, a anunțat miercuri managerul SJU Covasna. Situația se va menține până la finele lunii februarie. 

Printre intervențiile care nu vor mai putea fi făcute la Spitalul Județean luna aceasta sunt, de pildă, colecistitele, herniile, operațiile de proteză de șold, de genunchi și altele. 

„Am luat decizia ca începând de luni până la sfârșitul lunii februarie să sistăm intervențiile chirurgicale pentru pacienții cronici. Accentuez că este vorba despre aceste două, trei săptămâni din februarie. Așa vedem, că până la finele lui februarie o să se normalizeze, o să fie o curbă descendentă evoluția COVID. (...) În continuare rămâne valabil că se fac intervențiile chirurgicale pentru pacienții oncologici, de urgență, acele intervenții care dacă sunt amânate produc complicații ulterioare grave în evoluția bolii. O să fie un triaj făcut de către colegii mei în rândul pacienților. În orice caz, cine are nevoie de o intervenție medicală fundamentată pe considerente medicale și se constată că e urgent, nu va fi nimeni refuzat. (...) (n.red. Sistarea) este și pentru siguranța pacientului și, pe de altă parte, pentru siguranța personalului, respectiv suprasolicitarea personalului în multe situații”, a explicat miercuri, într-o conferință de presă, András-Nagy Róbert. 

Decizia de a amâna anumite intervenții chirurgicale vine și pe fondul faptului că între 50 și 60 de angajați de la SJU sunt indisponibil din cauza COVID, fie infectați, fie în izolare sau carantină, fapt care afectează activitatea unității spitalicești. 

Tot din cauza creșterii cazurilor de COVID, în perioada următoare vor avea loc din nou reorganizări la nivelul spitalului, iar într-una dintre clădiri va fi înființată o zonă tampon, de suspect COVID. 

Este necesar să creștem numărul de paturi de COVID în perioada ce urmează”, a mai spus András-Nagy Róbert. 

Raportarea de miercuri a Spitalului a arătat că numărul pacienților infectați cu noul coronavirus internați la Spitalul Județean de Urgență Covasna înregistrează o creștere importantă. Sub atenția medicilor de aici erau 61 de pacienți confirmați.  

Este în creștere și numărul cazurilor la nivel județean. În ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 190 de noi îmbolnăviri. Incidența a ajuns la 6,51 la mie, iar gradul de ocupare al paturilor de spital destinate pacienților COVID este de 44,13%, potrivit datelor furnizate de Prefectură. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.