ACTUALITATE 12 februarie 2015

Spitalul Judeţean relochează alte cabinete

de Agerpres | 161 vizualizări

Spitalul Judeţean relochează alte cabinete de specialitate pentru a continua reabilitarea Policlinicii

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va reloca temporar alte opt cabinete de specialitate din cadrul Policlinicii, pentru a putea continua lucrările de reabilitare a clădirii, începute anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Nagy-Demeter István, a precizat că începând de luni, 16 februarie, cabinetele de hematologie, nefrologie, medicina muncii, psihologie, medicină internă, endocrinologie, diabetologie, precum şi fişierul şi casieria Policlinicii vor funcţiona în clădirea fostului Dispensar stomatologic de urgenţă de pe strada Spitalului, aflată în spatele clădirii secţiei de psihiatrie. De asemenea, cabinetul de gastro-enterologie va fi mutat în subsolul clădirii în care funcţionează şi secţiile de boli interne şi neurologie, aflată în incinta Spitalului Judeţean.

În ultimele două luni au fost mutate şi alte cabinete: fizioterapie şi medicină recuperatorie în subsolul clădirii secţiei de psihiatrie şi neurologie infantilă, cabinetul de pediatrie a fost mutat la etajul I al Policlinicii, neurologie şi psihiatrie, precum şi cabinetul de cardiologie şi EKG au fost relocate în subsolul clădirii secţiei de psihiatrie infantilă situată pe strada Gábor Áron din Sfântu Gheorghe, cabinetul de dermatologie s-a mutat în subsolul clădirii Policlinicii, în locul fostului cabinet de oftalmologie, iar cabinetul de reumatologie a fost relocat temporar la etajul I al clădirii secţiei de boli infecţioase. Conducerea Spitalului a menţionat că relocarea cabinetelor a fost necesară pentru a se putea reabilita integral şi corpul D al clădirii principale ce adăposteşte Policlinica.

Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au început în anul 2005 şi trebuie finalizate, potrivit contractului, până pe data de 31 decembrie 2015. Prima etapă a vizat consolidarea corpurilor B şi C ale clădirii principale, iar lucrările au fost finanţate de Ministerului Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna. A doua etapă, demarată în vara anului trecut, vizează corpurile A şi D (clădirea Policlinicii şi laboratorul), iar lucrările sunt finanţate cu 87 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.