ACTUALITATE 3 iunie 2021

Spitalul Județean reia programul „prima fotografie” pentru bebeluși

de Iulia Drăghici - Taraș | 551 vizualizări

Programul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, prin care oferă gratuit mămicilor care nasc aici câte o fotografie cu bebelușii lor, realizată de profesioniști, a fost reluat, după o pauză cauzată de pandemie, începând cu data de 1 iunie. 

Mămicile care doresc o fotografie profesională cu bebelușul lor pot solicita acest lucru la spital, prima poză fiind gratuită pentru toți nou-născuții, iar cei care doresc pot solicita o sesiune foto suplimentară. Demersul este realizat în parteneriat cu Bóbita Photo. 

În 2017, cu ocazia unui concediu făcut în străinătate și îmbinând utilul cu plăcutul, am fost în vizită într-un spital, unde m-am întâlnit cu o idee, pe care spitalul respectiv o valorifica drept sursă de venit suplimentar în bugetul spitalului. Fiecare nou-născut este fotografiat de către o echipă profesionistă, spitalul îi dă gratuit această fotografie într-o ramă făcută special pentru această ocazie. Ideea am pus-o în practică în toamna anului 2017 și prima astfel de fotografie a fost făcută la o fetiță născută în data de 18 septembrie 2017. Cu această ocazie am făcut și noi din acest proiect un proiect multianual. Din cauza pandemiei a fost întrerupt, dar am reluat începând cu data de 1 Iunie, de Ziua Copilului. Practic, în momentul de față, fiecare copil care se naște în spitalul nostru primește un astfel de cadou din partea spitalului, ca amintire. (...) Încercăm să acordăm prin acest gest o apreciere pentru încrederea care ni s-a acordat și cu care părinții ne-au încredințat și onorat când au născut în spitalul nostru”, a spus managerul spitalului, András-Nagy Róbert, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. 

De la debut, 1.750 de bebeluși născuți la Spitalul Județean au fost fotografiați până în prezent în cadrul acestui demers. 

Potrivit coordonatorilor, mămicile sunt întrebate dacă își doresc ca bebelușul lor să fie fotografiat, deci este un program facultativ, iar o mini-sesiune foto durează între 5 și 15 minute. Fiecare mămică trebuie să completeze câte o declarație de consimțământ. Printre regulile importante care trebuie respectate în acest program este că pătura care face parte din decor se schimbă pentru fiecare bebeluș și totodată  fotograful este îmbrăcat într-un halat steril. 

În ultimii patru ani am întâlnit mămici care au o șansă la o poză. Poza aceasta va fi poza care rămâne pe vecie. Au fost mulți care au spus că nici nu o să aibă posibilitatea să facă altă poză similară. Este o chestie foarte frumoasă”, a spus fotograful de la Bóbita Photo, Ferencz Ágnes. 

Anual, la Spitalul Județean se nasc aproximativ 1.000 de bebeluși. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.