ACTUALITATE 9 august 2022

Spitalul Județean, rămas fără consilier juridic; CJ a aprobat cererea de achiziționare de servicii din exterior

de Iulia Drăghici - Taraș | 1375 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat în ședința de luni, 8 august, un proiect de hotărâre care prevede achiziționarea unor servicii juridice în vederea asigurării asistenței juridice și a reprezentării intereselor Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”. 

Documentele oficiale arată că, în prezent, „Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe funcționează fără consilier juridic, (...) iar scoaterea la concurs a posturilor de consilier juridic pe perioadă determinată nu s-a efectuat, cele două posturi conform statului de funcții aprobat fiind în prezent neocupate”. 

„Un consilier juridic este în concediu serios de boală, iar celălalt consilier juridic este în concediu de creștere a copilului. Deci au rămas fără consilier juridic și pentru problemele curente cer să dăm acordul să poată să achiziționeze servicii juridice”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

Vizată de hotărârea de luni este în special o cauză aflată pe rolul Tribunalului Brașov. Potrivit site-ului instanței, este vorba despre un dosar cu litigii de muncă, înregistrat în iunie 2022, unde următoarea ședință este programată pentru octombrie a.c.

Deocamdată nu se știe ce costuri va presupune acest demers. 

Evaluăm costurile, studiem SEAP-ul. Avem nevoie pentru activitatea curentă și pentru reprezentarea în instanță a spitalului. (...) Este pentru perioada până când putem și se angajează cineva. Până atunci vom suplini cu acest contract de asistență”, ne-a declarat luni și managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert. 

Spitalul Județean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” a înregistrat la Consiliul Județean cererea de analizare și aprobare a achiziționării serviciilor de consultanţă juridică la mijlocul lunii trecute. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.