ACTUALITATE 10 iunie 2020

Spitalul Județean, pregătit să deschidă Secția de Chirurgie pentru urgențe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1283 vizualizări

Măsura a fost luată că urmare a depistării celor două cazuri în rândul personalului de la Spitalul Târgu Secuiesc

Secția de Chirurgie a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe se deschide pentru urgențe, ca urmare a faptului că cea a Spitalului Municipal Târgu Secuiesc a fost pusă sub carantină, după ce doi medici de aici au fost depistați cu virusul SARS-COV-2.

„Încă de ieri după amiază și azi până în prânz am finalizat acele măsuri care și am luat acele măsuri care să permită reluarea activității chirurgicale de urgență în spitalul nostru. De astăzi, noi suntem pregătiți să facem intervenții chirurgicale de urgență. Așteptăm o decizie de la Direcția de Sănătate Publică în această privință, vizavi de statutul nostru. (...) Nu am fi dat drumul de astăzi, pentru că măsurile de siguranță, adică circuitele pe care le-am făcut până acum sunt intermediare. Cele finale urmează să fie făcute în săptămânile, zilele următoare. În momentul de față, chirurgia funcționează într-o stare de alertă, cu circuite intermediare. Cele finale vor fi făcute când vom muta toate secțiile înapoi în locațiile de unde au venit. A trebuit să găsim o soluție la acest lucru”,  a spus miercuri, într-o videoconferință de presă, managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert.

Secția de chirurgie a spitalului din Târgu Secuiesc a intrat în carantină ca măsură pentru limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Tot printre măsurile dispuse de autorități se numără, potrivit Prefecturii Covasna, și externarea bolnavilor care pot să urmeze tratament la domiciliu, cât și a bolnavilor programați pentru intervenție chirurgicală, care nu prezintă urgențe majore, transferarea celorlalți bolnavi la secțiile de chirurgie ale spitalelor din Sf. Gheorghe și Brașov, după o înțelegere prealabilă, izolarea contacților persoanelor infectate, la domiciliu, timp de 14 zile.

Tot Prefectura informează că au fost recoltate probe de la 50 de persoane, care au intrat în contact cu cei doi medici, adică personal medical și bolnavi și că ancheta epidemiologică inițiată de specialiștii din cadrul DSP Covasna este în plină desfășurare.

Miercuri Prefectura a anunțat și Spitalul din Târgu Secuiesc a confirmat că doi medici din cadrul secției de chirurgie au fost depistați cu virusul SARS-COV-2, după ce luni au manifestat simptome ale bolii COVID-19. 

Între timp, Spitalul Județean este în plin proces de reorganizare pentru redeschiderea unității și pentru celelalte patologii, în prezent fiind declarat spital suport COVID. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.