ACTUALITATE 17 iunie 2020

Spitalul Județean de Urgență: „Mai multă grijă și în perioada ce urmează”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1597 vizualizări

Numărul pacienților COVID-19 internați trece din nou de 20 

Peste 20 de persoane diagnosticate COVID-19 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe, potrivit celui mai recent bilanț prezentat miercuri de managerul unității spitalicești. Având în vedere că numărul a început din nou să crească, András-Nagy Róbert a făcut din nou un apel la populație să evite locurile aglomerate și să respecte regulile de distanțare, pentru că există o transmitere comunitară a virusului SARS-COV-2. 

Trebuie să fac precizarea în continuare pentru a atrage atenția locuitorilor să aibă grijă și în perioada ce urmează mai mult și să respecte acele reguli de evitare a contactelor cu eventuale cazuri pozitive. Răspândirea și creșterea acestui număr de cazuri are rădăcina în transmiterea comunitară a virusului SARS-COV-2”, a declarat miercuri, într-o videoconferință de presă, managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert. 

Prin datele prezentate, acesta a arătat că în 17 iunie, la ora 13:00, în Spital erau internați nouă pacienți suspecți COVID, dintre care unul în stare critică, intubat pe secția de Terapie Intensivă. 

În rândul pacienților diagnosticați COVID-19 se numără 22 de persoane. Dintre acestea, 14 se află internate pe secția de Infecțioase COVID și sunt în stare relativ bună, cu simptomatologii diferite, minore – până la puțin mai grave, a explicat managerul. 

Totodată, pe secția de Chirurgie COVID se află alți cinci pacienți, dintre care trei sunt din județul  Covasna, cu patologie chirurgicală de Ortopedie, dar și un caz de Obstetrică- Ginecologie. 

Alte două cazuri de patologia chirurgiei în ortopedie au fost preluate din spitalele din Brașov, în virtutea de spital suport. 

Managerul Spitalului Județean a mai spus și că un alt caz confirmat se află în stare critică, intubat la secția de Terapie Intensivă COVID. 

În perioada precedentă de la data ultimei noastre  conferințe de presă și până astăzi, ora 13:00, am  externat cinci pacienți vindecați”, a mai spus András-Nagy Róbert. 

În ceea ce privește distribuția cazurilor pe localități, managerul spitalului a precizat că în rândul pacienților se găsesc persoane din aproape tot județul, dar că în zona Târgu Secuiesc, „în ultima perioadă, au apărut mai multe cazuri decât în alte regiuni ale județului”. 

La nivel județean, bilanțul de miercuri al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a arătat că de la începutul pandemiei aici s-au depistat 248 de cazuri. 

Prefectura Covasna a prezentat miercuri date de la DSP Covasna, în care se arată că „de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 210 pacienți bolnavi de COVID-19”. Ceea ce înseamnă că numărul cazurilor active este de 38. 

Bilanțul mai arată că „numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru jud. Covasna, este de 4.815 de teste la care se adaugă alte 1.754 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov și Sibiu și prelucrate pentru cele două județe”. 

În ceea ce privește numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată, acesta se ridică la 10, iar cel al persoanelor aflate în izolare la domiciliu la 1.026. 

La nivel național, bilanțul din 17 iunie a arătat o creștere cu 345 de cazuri de coronavirus, astfel că de la începutul pandemiei s-au raportat 22.760 de cazuri. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.