ACTUALITATE 6 ianuarie 2022

Spitalul Județean continuă și în 2022 programul „prima fotografie” pentru bebelușii născuți aici

de Iulia Drăghici - Taraș | 864 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a anunțat că și în acest an va continua campania prin care nou-născuții au parte de o ședință foto profesionistă chiar la maternitate. Aceasta a fost reluată în iunie anul trecut, iar de atunci 309 bebeluși au avut parte de prima fotografie din viața lor chiar la spital. 

Să aduci pe lume un copil este un lucru magic și fiecare părinte își dorește să își poată aminti mereu primele clipe din viața copilului său. 

Parteneriatul nostru continuă și în acest an. Mămicile care doresc o fotografie profesionistă cu bebelușul lor pot solicita acest lucru la spital, prima poză fiind gratuită pentru toți nou-născuții, iar cei care doresc pot solicita o sesiune foto suplimentară”, se arată în informarea transmisă de Spitalul Județean. 

Campania este realizată în colaborare cu Bóbita Photo. 

Programul a fost reluat în 1 iunie 2021, de Ziua Copilului, după o pauză cauzată de restricțiile de pandemie. De la debut, 1.750 de bebeluși născuți la Spitalul Județean au fost fotografiați în cadrul acestui demers. 

Prima astfel de fotografie a fost făcută unei fetițe născută în data de 18 septembrie 2017.

Potrivit coordonatorilor, mămicile sunt întrebate dacă își doresc ca bebelușul lor să fie fotografiat, deci este un program facultativ, iar o mini-sesiune foto durează între 5 și 15 minute. Fiecare mămică trebuie să completeze câte o declarație de consimțământ. Printre regulile importante care trebuie respectate în acest program este că pătura care face parte din decor se schimbă pentru fiecare bebeluș și totodată  fotograful este îmbrăcat într-un halat steril.

Anual, la Spitalul Județean se nasc aproximativ 1.000 de bebeluși. 

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Județean Fogolyán Kristóf. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.