ACTUALITATE 27 mai 2020

Spitalul Județean anunță o scădere semnificativă a pacienților COVID internați

de Iulia Drăghici - Taraș | 2093 vizualizări

Numărul de pacienți COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență continuă să scadă, iar față de cifrele anunțate în ultima conferință de presă, acum diferența este semnificativă, spun reprezentanții unității spitalicești. Astfel, miercuri, 27 mai, internați pe secția COVID-19 era șapte pacienți. În plus, mai sunt șase persoane internate pentru sunt bănuite că ar avea această boală și așteaptă rezultatele testelor. Diferența pornește de la 35 de pacienți confirmați și doi suspecți, câți erau în urmă cu o săptămână.

Avem o veste bună pentru mulți. Cifrele de astăzi, de la ora 13:00, arată o scădere substanțială a cazurilor atât a pacienților confirmați, cât și suspecți totodată. Avem șase cazuri suspecte, dintre care nu este niciunul în categoria de vârstă 0 – 9 sau 10 – 18, deci nu este niciun copil. În ceea ce privește numărul cazurilor pozitive, totalul acestora este de 10. Sunt șapte cazuri de COVID-19 internate pe secția de Infecțioase COVID. Avem, în aceste șapte cazuri, un copil, în grupa de vârstă 0 – 9 ani, respectiv avem doi pacienți care nu au testele negative și sunt încă în spitalul nostru, pe care i-am primit de la Spitalele din Brașov, cu diferite patologii chirurgicale și de ortopedie. Avem un caz confirmat în stare critică, la terapie intensivă, care încă nu este intubat și sperăm să rămână staționar să îl putem externa de la Terapie Intensivă”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, managerul spitalului, Andras – Nagy Robert.

Totodată, în perioada 20 – 27 mai, până la orele 13:00, au fost externate 20 de persoane, „pacienți vindecați care inițial au fost confirmați COVID-19”, mai spus managerul.

În ceea ce privește starea pacienților încă internați, aceștia sunt în formă bună, după cum a precizat directorul medical al spitalului, dr. Roșu Matyas.

În stare gravă este doar pacientul de la ATI, restul pacienților sunt în stare bună, nu avem probleme deosebite, nici cu cei din Brașov, nici din județul nostru. Cifrele prezintă o scădere semnificativă. Să sperăm că așa vor rămâne și nu vom avea alte infectări sau măcar mai puține”, a spus dr. Roșu Matyas.

Acesta a punctat și că recent a fost semnat de până la 2.000 de medici din România, printre care și reprezentanții Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe și înaintat Ministrului Sănătății, un document prin care se cere ca pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare să fie supravegheați fie în carantină la domiciliu, fie în alte centre specializare, dar nu în spitale, pentru a putea porni din nou activitatea acestora.  

La nivelul județului Covasna, raportarea de miercuri a cazurilor de coronavirus a arătat tot 230 de cazuri depistate de la începutul pandemiei până în prezent.

Totuși, a crescut recent numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, la 1.250. Reprezentanții spitalului spun că nu sunt îngrijorați că ar putea crește semnificativ din nou numărul de îmbolnăviri.

Se pune pe seama fluxului acesta de cetățeni care au venit din străinătate. (...) Cred că acest fapt explică numărul creșterii celor izolați la domiciliu. De aici încă mai pot apărea persoane cu test pozitiv, dar să sperăm că vor fi puțini. Nu suntem foarte îngrijorați din punctul de vedere al spitalului, pentru o să putem face față, chiar dacă va crește numărul”, a spus directorul medical.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 197 de pacienți bolnavi de COVID-19 din județul Covasna. Tot în această perioadă au fost prelucrate 4.889 de teste.

La nivel național, până miercuri, 27 mai, au fost depistate 18.594 de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, cu 165 mai multe decât în ziua precedentă. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1.223 de persoane (opt din județul Covasna) care au avut virusul au decedat.

În România, în total, sunt 82.655 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Până la data raportării, numărul de teste prelucrate s-a ridicat la 397.563 de teste.   

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.