ACTUALITATE 7 mai 2018

Spitalele covăsnene, în grevă de avertisment

de Iulia Drăghici - Taraș | 1157 vizualizări

Acțiunea s-a derulat la nivel național

Angajaţii spitalelor din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Covasna şi Întorsura Buzăului, ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, precum şi personalul TESA din cadrul Serviciului de Ambulanţă Covasna s-au raliat grevei de avertisment declanşată luni, la nivel naţional, de Sindicatul Sanitas, pe fondul nemulţumirilor generate de legea salarizării şi reducerea unor sporuri.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că cea mai mare nemulţumire există în rândul asistenţilor medicali, dar mai ales al infirmierelor, îngrijitoarelor şi brancardierilor din anumite secţii care luna aceasta vor primi salarii dimininuate cu 25%.

„Toate spitalele s-au aflat azi în grevă de avertisment, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Spitalul municipal Târgu Secuiesc, Spitalul orăşenesc Baraolt şi Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna, inclusiv secţia externă a acestuia din Întorsura Buzăului, angajaţii Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică şi serviciul TESA de la Ambulanţă. (...) Nemulţumirea e foarte mare pentru că, în general, sporurile se încadrează pe nivelul minim, prin urmare salariile pe care le vor primi pe 15 mai vor fi diminuate. (...) Cât priveşte medicii nu ar fi probleme pe moment, dar se vor trezi şi ei că un medic ATI de la un spital universitar va câştiga la fel sau mai puţin decât un medic ATI de la un spital orăşenesc sau că un medic de la Chirurgie va primi cât alţii de la secţii mai puţin complicate. (...) Aşteptăm întâlnirea de mâine cu reprezentanţii Guvernului şi sperăm să înţeleagă", a declarat Vasile Neagovici.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a menţionat că în perioada grevei de avertisment au fost asigurate serviciile de urgenţă, însă au fost reprogramate operaţiile care suportau amânare, precum şi consultaţiile medicale din Policlinică.

Sursa: Agerpres. 

Sursă foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.