ACTUALITATE 16 aprilie 2021

Spital nou la Sfântu Gheorghe: ordinul de ministru pentru construirea Pneumologiei a fost semnat

de Iulia Drăghici - Taraș | 1884 vizualizări

Planul autorităților covăsnene de a construi un spital nou de pneumologie și pneumoftiziologie la Sfântu Gheorghe a primit un nou imbold de la București. Joi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat ordinul care aprobă investiția și care dă startul construirii spitalului, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor. 

„Construirea unui nou spital de pneumologie nu e numai un vis. În ultimii doi ani de zile am muncit, am pregătit toate documentațiile, chiar și proiectul de execuție pe care l-am predat la Compania Națională de Investiții. Documentațiile noastre au trecut prin comisiile de avizare și astăzi s-a dat ordinul de ministru datorită implicării practice a domnului ministru Cseke Attila. Asta înseamnă că după ce am predat documentația de execuție, CNI va trece la achiziții publice”, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Durata execuției lucrărilor este de 28 de luni. Investiția se ridică la 28,5 milioane de lei (adică 5, 8 milioane de euro), din care 1,1 milioane de lei, partea Consiliului Județean Covasna. 

Spitalul va avea o suprafață construită de 794 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 2.281 de metri pătrați și se va afla în incinta Spitalului Județean de Urgență. 

Se știe foarte bine nu numai de cetățenii din oraș, ci din tot județul, că secțiile, ambulatoriul și spitalul în sine, sunt în două clădiri diferite în oraș, două clădiri improprii pentru sistemul de sănătate. Nu avem cum să remediem sau să reconstruim aceste clădiri, este mai bine să construim un spital nou, care include atât policlinica de pneumologie, cât și spitalul în sine”, a mai declarat președintele CJ Covasna. 

Autoritățile covăsnene au mai arătat prin documente oficiale și că la acest spital au mai fost făcute lucrări de reparații curente în urmă cu 10 ani, respectiv în 2012, când s-a realizat separarea termică a clădirii de la reţeaua centrală a spitalului și, totodată, că primirea pacienţilor la spitalul actual este realizată în spaţii total necorespunzătoare din mai multe puncte de vedere. 

Deocamdată nu se știe și când vor începe efectiv lucrările. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.