ACTUALITATE 3 iulie 2012

Spărgătorii de bancomate au acţionat în cel puţin patru judeţe

de Agerpres | 65 vizualizări

Banii au fost extraşi din aparate şi nu din conturile clienţilor.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna suspectează că spărgătorii de bancomate care au acţionat în urmă cu trei zile pe raza municipiului Sfântu Gheorghe au dat “lovituri” similare şi în alte localităţi din ţară.

Comandantul IPJ Covasna, Ion Popa, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorii acestor spargeri nu au fost încă identificaţi, dar s-a creat un cerc de suspecţi pe baza imaginilor surprinse de camerele video, precum şi pe baza altor probe.

Acesta a menţionat că la sfârşitul săptămânii trecute au avut loc spargeri de bancomate în patru judeţe din ţară şi e posibil să fi fost comise de aceleaşi persoane, deoarece în toate cazurile modul de operare a fost identic.

“Au acţionat la sfârşit de săptămână profitând de faptul că majoritatea băncilor nu lucrează, deci nu pot sesiza imediat lipsa banilor (...) Au avut un mod curios de operare (...) Aparatele nu au fost forţate, nu au fost vandalizate, dar au uşoare urme de zgârieturi”, a declarat Ion Popa, potrivit căruia spărgătorii s-ar fi folosit de un card clonat şi probabil de un 'sistem empiric', respectiv de nişte sârme pe care le-au folosit pentru a extrage banii.

Acesta a precizat că în Sfântu Gheorghe au fost sparte patru ATM ale mai multor bănci, iar de la fiecare s-au furat câte 2.300 de lei, pentru că doar atât a permis fanta de eliberarea a banilor, dar se fac în continuare cercetări, existând suspiciunea că ar mai fi încă un bancomat prădat.

Şeful IPJ Covasna a menţionat că cei care au comis furtul au ales băncile cu bancomate mai vechi care sunt mai puţin securizate şi a subliniat că banii au fost extraşi din aparate şi nu din conturile clienţilor.

Poliţiştii covăsneni au fost alertaţi luni dimineaţă prin numărul de urgenţă 112 de directorul unei bănci din Sfântu Gheorghe, care a reclamat un posibil atentat asupra bancomatului amplasat vis-a-vis de Primărie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Andrea Buzsi, a menţionat că din cercetări a rezultat că autorii spargerii au acţionat sâmbătă dimineaţă, în intervalul orar cuprins între 7,09 şi 7,40. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz şi au făcut apel către cetăţeni să sprijine ancheta dacă deţin eventuale informaţii ce pot duce la prinderea infractorilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.