ACTUALITATE 11 ianuarie 2013

Sondaj de opinie privind investiţiile prioritare în Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 370 vizualizări

Sondaj de opinie privind investiţiile prioritare în Sfântu GheorghePrimăria Sfântu Gheorghe va realiza şi în acest an un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor municipiului pentru a afla care sunt, în viziunea lor, domeniile prioritare pentru care ar trebui să se aloce mai mulţi bani din bugetul local.

Primarul Antal Árpád a declarat că autorităţile locale au o strategie de dezvoltare, dar opiniile şi sugestiile cetăţenilor sunt importante pentru a se verifica dacă priorităţile coincid. Sondajul se va realiza prin intermediul unui chestionar postat pe site-ul Primăriei.

Potrivit primarului, deşi se anunţă un an greu, dezvoltarea oraşului va continua deoarece Primăria Sfântu Gheorghe a reuşit să atragă foarte mulţi bani europeni prin diverse proiecte care vor fi implementate începând din acest an. Printre acestea se numără modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare şi realizarea parcului industrial de la Câmpu Frumos, unde în următorii ani se vor crea aproape 400 de locuri de muncă. Valoarea celor două proiecte se cifrează la aproape 50 de milioane de lei.

Anul trecut cetăţenii municipiului au fost îndemnaţi să aleagă trei domenii prioritare dintr-un număr de zece, cum ar fi cultură şi recreere, tineret şi sport, educaţie, dezvoltarea turismului, servicii sociale, construirea de noi locuinţe, reabilitare termică, infrastructură, ordine publică şi crearea de noi locuri de muncă.

La acest sondaj au răspuns aproape 550 de persoane, iar majoritatea au considerat prioritare crearea de noi locuri de muncă, construirea de locuinţe, continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor şi dezvoltarea infrastructurii şi a turismului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 11 ianuarie 2013
Nu nu....galopiada secuiasca,aia e importanta.La ce-i trebuie acestui oras noi locuri de munca,apartamente noi si izolate,infrastructura ?Vom vedea si anul asta ce mare branza va face,anul trecut au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.