ACTUALITATE 18 martie 2022

Sondaj: ce investiții să facă autoritățile în clădirile fostei Fabrici de Țigarete?

de Iulia Drăghici - Taraș | 1150 vizualizări

Un chestionar inedit, care conține și un tur virtual, a fost lansat odată cu site-ul sepsitabak.ro 

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au lansat joi un sondaj de opinie inedit, Tabak Forum, accesibil pe site-ul sepsitabak.ro, prin care cer opinia cetățenilor cu privire la investițiile pe care să le deruleze la fosta Fabrică de Țigarete. Metoda de chestionare este cu atât mai interesantă cu cât permite și un tur virtual al clădirilor, exact așa cum arătau ele în primăvara anului trecut, când ansamblul de imobile a fost achiziționat de primăria reședinței de județ. 

Farcádi-Plájás Erzsébet, de la Biroul de Imagine al oraşului, a prezentat joi, într-o conferință de presă, sondajul de evaluare al nevoilor comunității disponibil pe sepsitabak.ro, care este integrat într-un tur virtual de 360° al fabricii. 

Aici puteți vizita încăperile fostei fabrici de tutun, puteți vota pentru ideile preferate și vă puteți înscrie propriile idei. Cei care au idei mai complexe le pot trimite prin email la info@sepsitabak.ro. 

De asemenea, vizitatorii site-ului pot afla mai multe despre istoria de 120 de ani a clădirii și pot avea o perspectivă asupra vieții de zi cu zi a foștilor săi angajați”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei. 

Datorită faptului că Fabrica de Țigarete se întinde pe o suprafață destul de mare și sunt mai multe clădiri acolo, pe lângă Muzeul Comunismului, probabil se vor derula mai multe proiecte și am vrut să întrebăm și comunitatea locală și din Transilvania ce vrea să vadă acolo, care sunt acele lucruri sau locuri la care ar veni. Pentru acest lucru am lansat pagina găsită la adresa sepsitabak.ro și un forum, al cărui scop este să adunăm idei. Am integrat 34 de întrebări. De fapt, Tabak Forum este o evaluare interactivă a nevoilor privind viitorul fostei Fabrici de Țigarete din Sfântu Gheorghe. Este o inițiativă unică și participativă pentru a explora potențialul acestui spațiu”, a explicat Farcádi-Plájás Erzsébet. 

Sondajul va fi disponibil până în data de 21 aprilie, dar și după această dată site-ul web și turul virtual vor rămâne la dispoziția comunității. Rezultatele sondajului vor fi publicate și pe site și pe pagina de Facebook a forumului. 

Plan concret avem doar pentru Muzeul Comunismului. (...) În rest, avem o multitudine de idei. Cu siguranță, ideile noastre și ideile care vor veni de la cetățeni vor fi mai multe decât posibilitățile pe care ni le oferă acest ansamblu de clădiri. Va trebui să prioritizăm și, pe lângă acest fapt, va trebui să vedem de unde vom putea obține fonduri. Pentru că aici vorbim de zeci de milioane de euro care trebuie investiți, pentru ca acest întreg spațiu să fie funcțional. (...) Încercăm să creăm ceva care să fie  pe placul cetățenilor din oraș și vrem să fie implicați în acest proces”, a declarat și primarul Antal Árpád. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a achiziționat în primăvara anului 2021, complexul de clădiri al fostei Fabrici de Țigarete cu scopul de a-l recondiționa și de a-l pune la dispoziția comunității în schimbul sumei de 4,9 milioane de euro, plătită în patru rate. 

Scopul nostru este de a crea un spațiu comunitar care să ofere soluții inovatoare pentru experiență și cunoaștere și, în același timp, să fie unul dintre cele mai moderne centre de tineret și turism din Transilvania, să creăm cel puțin la fel de multe locuri de muncă precum numărul de oameni care au plecat odată cu închiderea fabricii și să avem mii de vizitatori în această facilitate în fiecare an”, a mai declarat joi, la conferința de presă de prezentare a sondajului, primarul Antal Árpád.

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.