ACTUALITATE 11 iulie 2018

Solista Mălina Boricean cucerește un nou trofeu la un Festival Internațional

de Iulia Drăghici - Taraș | 931 vizualizări

Tânăra cântăreață de muzică populară a convins juriul concursului „Suflet Românesc” din Prejmer că merită premiul cel mare

Interpreta de muzică populară din Sita Buzăului, Mălina Boricean, în vârstă de 14 ani, a adăugat, duminică, un nou trofeu în palmaresul său impresionant. Noul premiul a venit din partea Festivalului Internațional „Suflet Românesc”, desfășurat săptămâna trecută în localitatea brașoveană Prejmer.

„Sufletul acestui festival este domnul părinte Costin Butnar, căruia îi mulțumesc că ori de câte ori au loc festivități la care dânsul e participant, mă invită. Am evoluat în concurs cu două melodii, «Fluturaș de pe câmpie» și «Dragă mi-e primăvara». Sincer, nu mă așteptam să iau trofeul, deoarece la fiecare concurs mi se pare că toți concurenții sunt foarte buni. Bineînțeles că a fost o mare bucurie că l-am obținut și mulțumesc distinsului juriu pentru apreciere, dar și publicului, pentru că ne-a urmărit și ne-a aplaudat deși începuse ploaia. M-am întâlnit cu foști colegi de la Școala Populară de Arte și Meserii «Tiberiu Brediceanu» din Brașov și este o mare bucurie atunci când ne revedem. Îi felicit pentru că au obținut premii importante și le doresc mult succes pe drumul cântecului. Așa cum am mai spus, fiecare premiu obținut este important; când am timp, răsfoiesc diplomele și parcă îmi amintesc de emoțiile trăite și de tot ce a implicat fiecare concurs. Trofeul acesta este unul special, forma lui este semnul Sfintei Cruci, simbolul biruinței”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, tânăra artistă.

Ediția a II-a a Festivalului Internațional „Suflet Românesc” din localitatea Prejmer s-a derulat în perioada 29 iunie – 8 iulie a.c. Pe parcursul celor 10 zile de evenimente organizate în jurul artei, tradițiilor și spiritualității, la Prejmer au venit mai mulți artiști consacrați, printre care Dinu Iancu Sălăjanu, Ionuț Dolănescu și Matilda Pascal Cojocărița. Festivalul a cuprins și o paradă a costumelor populare, la care au luat parte ansambluri de dansuri și muzică populară din mai multe țări, ca Polonia, Grecia și Croația.

Tot anul acesta, în mai, Mălina Boricean a câștigat și trofeul Festivalului-concurs Național de Muzică pentru Copii și Tineri, „Brașov Live Fest”, la Secțiunea de muzică populară.

Artista, absolventă a Școlii Generale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, este și absolventa Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov. Până acum, palmaresul tinerei soliste numără aproximativ 40 de premii I, II și III la diverse festivaluri naționale și internaționale de muzică populară și șapte trofee obținute în cadrul concursurilor de profil.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.