ACTUALITATE 9 iunie 2021

Solicitare de relocare a urșilor și de la Barcani

de Iulia Drăghici - Taraș | 12375 vizualizări

Un mesaj RO-Alert care semnala prezența unui urs în localitatea Barcani a fost emis marți dimineață. Primarul Nicolae Pastor spune că situația nu este nouă, ci încă de la sfârșitul lunii mai au început să apară în comună probleme cauzate de animalele sălbatice. 

Edilul spune și că a solicitat relocarea urșilor. 

Încă de la sfârșitul lunii mai am tot făcut sesizări cu privire la prezența urșilor! Ieri a fost formată o comisie (reprezentant mediu, referent agricol, reprezentant fond de vânătoare 34) pentru a se constata valoarea pagubelor la fața locului! Am cerut relocarea acestor urși reprezentanților celor două fonduri de vânătoare. Mai departe, așteptăm să se facă demersurile necesare”, ne-a declarat primarul Nicolae Pastor. 

Prezența unei ursoaice cu trei pui a fost semnalată în ultima perioadă în mai multe zone din comună, tot mai aproape de case, în zone ca Almaș, Constanda, Cresteș, Nadeș și nu numai. Până acum, potrivit autorităților, a fost devastată o casă nelocuită, dar și zeci de terenuri agricole, iar pradă au căzut și câteva familii de albine.  

Marți dimineața, în jurul orei 8:30, ISU Covasna a transmis un mesaj RO-Alert prin care informa cetățenii de prezența unui urs în localitatea Barcani. 

„Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară”, este mesajul transmis de ISU Covasna.

Un anunț similar a ajuns luni și la Întorsura Buzăului. Atunci o ursoaică și cei doi pui ai ei au fost văzuți în zona Camping din oraș. Și autoritățile de aici au făcut solicitare către gestionarii fondurilor de vânătoare pentru relocarea animalelor sălbatice care se apropie periculos de locuințele cetățenilor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.