ACTUALITATE 10 februarie 2022

Șoferul care nu a acordat prioritate unui copil aflat pe trecerea de pietoni, identificat de polițiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 14683 vizualizări

Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Rutier s-a autosesizat într-un caz surprins într-un videoclip publicat pe 8 februarie pe rețelele de socializare, în care un taximetrist nu a acordat prioritate unui copil angajat în traversarea drumului pe o trecere de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe. Șoferul a fost identificat, iar în urma unui control al polițiștilor acesta avea o alcoolemie de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu o amendă în valoare de 1.305 lei și, totodată, s-a dispus sancțiunea complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În urma apariției în spațiul public a unor imagini care surprind un conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea drumului pe o trecere de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe, vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu și desfășoară verificări, urmând ca, la finalizarea acestora, să dispună măsurile legale care se impun.

Totodată vă informăm că, în urma unui control desfășurat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier, conducătorul auto în cauză a fost identificat și oprit în trafic la data de 9 februarie a.c., în municipiul Sfântu Gheorghe, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecință, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195 /2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 1305 de lei și s-a dispus sancțiunea complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Sperăm, pentru siguranța acestuia și a celorlalți participanți la trafic, ca cele 90 de zile să constituie și o perioadă de reflecție asupra riscurilor, consecințelor și responsabilităților ce incumbă tuturor participanților la traficul rutier.

Asigurăm din nou cetățenii că polițiștii sunt prezenți în trafic și vor lua toate măsurile pe care le au la dispoziție pentru impunerea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice și pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului”, a transmis joi IPJ Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.