ACTUALITATE 7 ianuarie 2020

„Șoferițe” fără permis

de Iulia Drăghici - Taraș | 1991 vizualizări

O tânără în vârstă de 21 de ani este cercetată de polițiști după ce a fost prinsă la volanul unui autoturism în Sita Buzăului, deși nu deținea permis de conducere. Probleme are acum și tânărul de 25 de ani care i-a încredințat mașina. Din fericire, aceștia au fost depistați în trafic înainte de a se produce vreun eveniment rutier. Pe de altă parte, acesta nu a fost și cazul unei alte șoferițe, care a lovit poarta unei biserici din Lemnia, în timp ce conducea o mașină, chiar dacă nu avea permis.

Cazul de la Sita Buzăului a fost înregistrat duminică, 5 ianuarie, în jurul orei 19:40, potrivit polițiștilor Secției de Poliție Rurală Întorsura Buzăului, când, în timpul unui control, au oprit în trafic autoturismul condus de tânăra de 21 de ani.

Împreună cu aceasta, în autovehicul, se afla și un tânăr în vârstă de 25 ani. Solicitându-i-se documentele conducătoarea auto a declarat faptul că nu deține permis de conducere, fapt confirmat în urma verificărilor efectuate de polițiști și că a condus autoturismul pe o distanță scurtă, mașina fiindu-i încredințat de  pasagerul aflat în autoturism, care știa că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumul public de către o persoană care nu deține permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere”, arată IPJ Covasna într-un comunicat de presă.

Iar acesta nu este singurul caz recent de conducere fără permis depistat de oamenii legii pe raza județului Covasna. Cel de-al doilea a fost descoperit în 2 ianuarie, după un accident cu poarta de acces a Bisericii Romano-Catolice din Lemnia. 

La data de 02.01.2020, în jurul orelor 16:00, polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Ojdula și Poian în timpul executării serviciului de patrulare au fost sesizați despre faptul că în localitatea Lemnia, în fața bisericii romano-catolice, a avut loc un eveniment rutier în care a fost implicat un autoturism care a ieșit de pe carosabil întrând în coliziune cu poarta de acces auto a bisericii.

La fața locului a fost identificată conducătoarea auto, o femeie în vârstă de 31 de ani, care a declarat verbal faptul că a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând pe contrasens de unde a derapat și a lovit poarta bisericii în cauză”, arată IPJ Covasna.   

Și în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumul public de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.