ACTUALITATE 14 ianuarie 2021

Șoferi prinși la volan sub influența substanțelor psihoactive

de Iulia Drăghici - Taraș | 3211 vizualizări

Doi bărbați, unul în vârstă de 27 de ani, altul de 30, au fost prinși în trafic de polițiștii covăsneni sub influența substanțelor psihoactive. 

La data de 12.01.2021, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat 27 de ani pe DC4 în localitatea Cernat.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul drugtest, relevându-se prezența substanţei psihoactive amphetamină în organism.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentrației substanței respective.

La data de 13.01.2021, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier  au depistat în trafic, pe strada Kos Karoly din municipiul Sfântu Gheorghe, un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul de 30 ani a fost testat, rezultatul indicând prezența substanţei psihoactive THC5 – Cannabis.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentrației substanței psihoactive.

În ambele cazuri prezentate, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe

În sensul cazurilor prezentate anterior menționăm faptul că legislația rutieră română are toleranță zero în ceea ce privește conducerea autoturismelor sub influența substanțelor psihoactive.

Conducerea sub influența acestor substanțe implică o reducere a capacității cognitive și psihomotorii, punând astfel în pericol extrem de grav atât pe conducătorul auto, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Conducerea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, sub influenţa unor substanţe psihoactive, este incriminată conform Codului Penal și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.