ACTUALITATE 27 decembrie 2018

Șoferi beți și fără permis de conducere, prinși în trafic, de sărbători

de Iulia Drăghici - Taraș | 1102 vizualizări

Polițiștii au dat amenzi de peste 93.000 de lei în timpul vacanței de Crăciun

Condusul sub influența băuturilor alcoolice, fără permis sau cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat nu a lipsit de pe străzile județului nici în timpul sărbătorilor de Crăciun. Polițiștii au reținut 25 de permise de conducere numai în perioada 21 – 26 decembrie.

Pe raza comunei Vâlcele un bărbat de 31 de ani a condus băut și a lovit un stâlp de susținere a rețelei electrice, pe care l-a doborât.  Conducătorul auto a fost depistat ulterior de către polițiști, iar rezultatul testării cu etilotestul a indicat că acesta avea o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, distrugere, dar și pentru conducere fără permis, întrucât în urma verificărilor a reieșit că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În dimineața de Crăciun, polițiștii au depistat un bărbat de 32 de ani, care conducea un autoturism pe raza comunei Brețcu, având o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate a reieșit că bărbatul nu avea permis de conducere, astfel că polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Tot pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului este cercetat și un bărbat de 29 de ani care a fost depistat cu o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un alt bărbat era în stare atât de avansată de ebrietate încât nu s-a putut efectua testarea cu etilotestul. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.

Alți doi bărbați de 47 și 28 de ani sunt cercetați penal fiind depistați de polițiști conducând, unul fără a avea permis de conducere, celălalt având dreptul de a conduce anulat.

În perioada 21-26 decembrie a.c. polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea siguranței publice.

În acest interval oamenii legii au intervenit la 161 de evenimente, 85 dintre acestea fiind sesizări prin numărul unic de urgență 112, și au organizat 36 de acțiuni pe raza județului. În urma activităților desfășurate au fost constatate 210 fapte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 93.000 de lei. Totodată, pentru diverse abateri în trafic, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.