ACTUALITATE 31 ianuarie 2020

Șofer decedat după ce s-a răsturnat cu mașina pe câmp

de Iulia Drăghici - Taraș | 11206 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a decedat vineri seara, în urma unui accident produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Evenimentul rutier a avut loc a ieșirea din localitatea Zagon către Dobolii de Sus. Mașina pe care acesta o conducea s-a răsturnat pe câmp. 

La data de 31.01.2020, în jurul orelor 17:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că la ieșirea din localitatea Zagon către Dobolii de Sus, pe DJ121D, a avut loc un eveniment rutier cu victimă.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga, a pierdut controlul vehiculului intrând în derapaj și s-a răsturnat în afara părții carosabile pe partea dreaptă în câmp.

Întrucât acesta a suferit vătămări corporale a fost transportat la o unitate medicală.

În jurul orelor 19:00 conducătorul auto în cauză a decedat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

În context, pentru evitarea producerii de astfel de tragedii polițiștii vă aduc la cunoștință următoarele:

  • Conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să adapteze viteza în funcție de condițiile atmosferice și de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.
  • Restricțiile de viteză pe un anumite sectoare de drum sunt instituite cu scopul de a oferă posibilitata conducătorului auto de a reacționa în timp la anumite situații ce pot surveni în timpul conducerii unui vehicul, astfel încât să poată evita orice pericol și să efectueze orice manevră în siguranță.
  • Subliniem faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

Viteza, în mod specific nerespectarea regimului de viteză legal pe sectorul de drum și neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Conformându-ne și respectând cu strictețe prevederile normelor legale în vigoare privind circulația pe drumurile publice, putem evita noi tragedii.

VIAȚA ARE PRIORITATE!

CONDUCEȚI RESPONSABIL!

Sursa: IPJ COVASNA. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.