ACTUALITATE 9 august 2019

Soarta stadionului mic din Simeria, deocamdată incertă

de Daniela Luca | 923 vizualizări

Contractul pentru obiectivul de investiții urmează să fie reziliat 

Lucrările la stadionul mic din cartierul Simeria au stagnat, iar deocamdată nu se cunoaște când vor fi reluate. Autoritățile locale au anunțat că vor licita din nou contractul pentru acest obiectiv de investiții, ceea ce va duce inevitabil la prelungirea termenului de execuție.

 „Probabil astăzi ne vom pune de acord cu constructorul să reziliem contractul la stadionul mic, ceea ce înseamnă că trebuie să facem expertiză, să actualizăm devizele pentru lucrările care nu au fost efectuate și să licităm această parte. Motivul este că acest contract este destul de vechi și prețurile actuale nu mai au nicio realitate față de acele prețuri care au fost licitate în urmă cu x ani. (...) Mi-e ciudă foarte mult pentru că anul acesta, atât noi, cât și Ministerul a alocat sume foarte mari pentru a ajunge aproape la finalizarea lucrărilor și tocmai acum trebuie să reluăm totul. O să pierdem foarte mult timp, evident vom pierde și bani pentru că ne va costa mai mult. În acest cadru legal nu era posibil să actualizăm prețurile la acel nivel la care a dorit constructorul și atunci singura soluție asta este, să reziliem contractul și să relicităm lucrările rămase”, a declarat Antal Árpád, în cadrul conferinței de presă, subliniind totodată că este puțin probabil ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul mandatului, conform planului. 

De asemenea, edilul a precizat că până în prezent s-au executat aproximativ jumătate din obiectivele proiectului de modernizare, însă despre stadiul lucrărilor se va putea vorbi mai exact după ce se va efectua expertiza. 

Proiectul de modernizare al întregii locații presupune realizarea unei clădiri multifuncționale, cu spații de antrenamente și săli de sport pentru Clubul Sportiv Școlar (CSȘ), cu o parte de finanțare din bugetul local, și o parte din bugetul Ministerului Educației. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.