ACTUALITATE 16 decembrie 2021

SJU: sunt în derulare reprogramările pentru operațiile amânate din cauza COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 603 vizualizări

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna au spus miercuri, într-o conferință de presă, că sunt în derulare reprogramările pentru operațiile amânate, din octombrie, din cauza COVID. Vor avea prioritate cazurile cele mai grave. 

„În perioada următoare, ținta este să putem reprograma acei pacienți la care intervențiile, fie chirurgicale, fie de altă natură, au fost, din cauza presiunii crescute asupra spitalului, amânate. În perioada următoare și până când ne va permite, că se vorbește despre valul 5, vom continua activitatea în ceea ce  privește pacienții cronici, programați la o intervenție chirurgicală”, a declarat managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert. 

Programarea este făcută de medicii specialiști, în funcție de gravitatea cazului, nu pe principiul „primul venit, primul servit”. 

Rămâne strict la latitudinea medicilor, ei vor decide cine este mai grav, cine trebuie operat mai repede, în funcție de capacitatea secțiilor și a sălilor de operații”, a spus directorul medical dr. Roșu Mátyás. 

Fundamentul stabilirii unei ordini este cel medical, pe baza unei munci în echipă se va decide, ca și până acum. (...) În funcție de diagnostic, în funcție de starea pacientului și alte criterii medicale se va decide o programare în următoarea perioadă”, a explicat și András-Nagy Róbert.

Tot pe fondul scăderii cazurilor de COVID, la nivelul spitalului a avut loc o reorganizare.

Am luat decizia de a reorganiza spitalul. (...) În vederea asigurării asistenței medicale în condițiile creșterii la momentul respectiv a cazurilor de COVID ce necesitau internare în spitale, am luat decizia de a crea din toată clădirea de infecțioase zonă de COVID, zona de suspecți a fost mutată pe secția de Ortopedie, fapt ce a condus la comasarea celor două secții, Ortopedie și Chirurgie. Și atunci am zis că o să ne întoarcem la vechea organizare. Acest lucru a fost făcut acum câteva săptămâni”, a spus managerul Spitalului. 

Bilanțul Spitalului a arătat că miercuri erau internați pe secțiile COVID 21 de pacienți, număr în scădere continuă, la fel ca în situația la nivel județean, unde incidența este în prezent de 0,60/1000.  

La începutul lunii octombrie, șeful DSU Raed Arafat anunța că, din cauza creșterii cazurilor de COVID la vremea respectivă, timp de 30 de zile, toate operațiile care nu erau urgențe programate în spitalele de stat trebuie să fie amânate și ulterior reprogramate.

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.