ACTUALITATE 13 mai 2021

SJU Covasna: din cei 135 de medici angajați ai spitalului, 120 au fost vaccinați anti-COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 599 vizualizări

Din cei 135 de medici angajați la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, 120 au fost vaccinați anti-COVID, conform datelor raportate până la data de 1 mai, au declarat miercuri reprezentanții unității spitalicești. 

Informația a fost prezentată în contextul în care, spune managerul SJU, András-Nagy Róbert, în spațiul public, mai ales online, sunt discuții că medicii ar refuza vaccinul și vine ca o demontare a acestui mit. 

Iată că din 135 de medici angajați ai spitalului, încă o dată spun – angajați ai spitalului, 120 s-au vaccinat”, a spus managerul SJU.  

Legat de această diferență de 15 persoane, directorul medical a spus că e vorba, în general, de persoane care au trecut prin boală și au imunitate naturală. 

Sunt cazuri de medici care au trecut, nu de mult, prin boală și consideră că au imunitate dobândită natural și sunt probabil și medici care nu doresc această imunizare. Vaccinarea e facultativă, ei așa consideră că nu vor să se vaccineze. (...) Sunt convins că mai sunt colegi care pe parcurs se vor mai vaccina”, a declarat dr. Roșu Mátyás. 

Per total, procentul angajaților SJU Covasna vaccinați anti-COVID este de aproximativ 45%, au mai spus reprezentanții spitalului. 

Este un procent bun. Sunt mulți care au trecut și în această perioadă de această boală și practic se consideră imunizați. Procentul acesta este mult mai mare, adică peste 70%”, a declarat András-Nagy Róbert. 

Până miercuri, 12 mai, în centrele de vaccinare anti-COVID din județul Covasna au fost imunizate 52.862 de persoane, arată datele oficiale. 

Informațiile publicate pe site-ul vaccinare.live arată că pentru județul nostru erau disponibile 6.571 de locuri în centrele din județ. 

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost administrate 104.754 de doze de vaccin anti-COVID, iar de la începutul campaniei 6.305.850. 

Foto: Kocsis B. János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.