ACTUALITATE 14 august 2020

SJU Covasna: aproape 700.000 de lei pe lună pentru echipamentele de unică folosință

de Iulia Drăghici - Taraș | 1213 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Dr. Fogolyán Kristóf” va primi, printr-o rectificare bugetară aprobată în ședința de joi, 13 august, de Consiliul Județean Covasna, încă 1,56 de milioane de lei. În luarea sa de cuvânt, managerul spitalului, András-Nagy Róbert a spus la întâlnirea online de joi că rapoartele financiare arată majorări la capitolul cheltuieli și a dat exemplul echipamentelor de protecție, pentru care, în iulie, s-au cheltuit până la 700.000 de lei.  

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, solicită majorarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de 1.590 mii lei din care 640 mii lei provin din venituri din contractele încheiate cu direcţiile de sănătate publică și 950 mii lei din subvenții din FNUASS pentru acoperirea creșterilor salariale. Aceste venituri vor fi alocate pentru finanțarea cheltuielilor de personal (sporuri) și pentru acoperirea unor cheltuieli suplimentare pentru combaterea pandemiei Covid-19”, se arată în raportul cu privire la rectificarea bugetului propriu al Județului Covasna și al instituţiilor publice de interes judeţean pe anul 2020. 

În luna iulie, consumul total de echipamente de unică folosință în spital a ajuns la aproape 700.000 de lei.  Este un efort financiar suplimentar destul de considerabil în această perioadă, mai ales în ceea ce privește măsurile de protecție, care până acum au lipsit” , a spus joi, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, András-Nagy Róbert. 

Managerul spitalului a vorbit și despre faptul că deși sunt mai puțini pacienți în spital, costurile pentru medicamente sunt cam aceleași ca anul trecut.  

În general, starea pacienților care se prezintă în spital, și pe partea de patologie COVID și pe partea de patologie non-COVID este mai gravă. Am făcut și o analiză financiară în această privință. Consumul de medicamente în luna iulie, consumul efectiv, nu achizițiile de medicamente, ca și valoare a atins pragul de anul precedent când am avut externate 1.780 de cazuri”, a spus acesta. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.