ACTUALITATE 5 noiembrie 2020

SJU Covasna: 90 de pacienți COVID-19 internați, în stare medie și gravă

de Iulia Drăghici - Taraș | 883 vizualizări

Datele raportate miercuri de conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna din Sfântu Gheorghe arată un record negativ al numărului de pacienți COVID-19 internați aici: 90. Majoritatea sunt stare medie și gravă. Dintre aceștia, 70 sunt pe secția de Infecțioase COVID, restul pe alte secții: Chirurgie, ATI, Nefrologie, Pneumologie. Pe lângă aceștia, în raportarea de miercuri figurau și 9 persoane suspecte de infecția cu SARS-COV-2, pentru care se așteptau rezultatele testelor. 

Raportarea este întocmită cu date de miercuri, 4 noiembrie, ora 13:00. 

Dintre pacienții suspecți, unul era internat la ATI, în stare critică, 7 la Pneumologie și un copil la Pediatrie. 

În rândul pacienților confirmați, 70 erau pe secția de Infecțioase COVID, din care 8 pe secția de Nefrologie COVID. Alte 12 persoane erau la Chirurgie COVID (6 la chirurgie generală, dintre care doi din județul Brașov, și 6 la ortopedie, dintre care 4 din Brașov). La ATI erau internați 7 pacienți, 6 în stare critică și unul în stare critică și intubat. 

Sunt 90 de cazuri. Nu a fost o situație de genul acesta nici în debut, nici în perioada de primăvară”, a punctat managerul spitalului, András-Nagy Róbert, miercuri, în cadrul unei videoconferințe de presă. 

Directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás a spus, în același context, că toate aceste cazuri sunt mult mai grave decât cele din perioada de debut a epidemiei. 

Din cei 70 de bolnavi, nu avem niciun asimptomatic. Nu mai putem să îi primim. Ei eventual se duc la Covasna. Cazuri ușoare sunt foarte puține. Pe ei îi ținem o zi, două, trei și cu acordul pacientului și dacă are posibilitatea să se izoleze la domiciliu este trimis acasă. Deci marea majoritate a cazurilor sunt medii și grave. Din fericire, avem un sistem de oxigen destul de bine pus la punct, deci pot beneficia de oxigeno-terapie. Foarte mulți pacienți sunt cu comorbidități. Zilnic, un medic cardiolog lucrează pe secția de COVID. Pe lângă el, mai avem unul sau doi medici interniști care tot acolo lucrează și îi ajută pe colegii de pe secția de Infecțioase la bolile asociate. Dacă este nevoie, bineînțeles, și alte specialități fac consulturile interdisciplinare”, a spus acesta. 

În perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, 59 de persoane au fost externate, număr în care se regăsesc atât pacienți vindecați, cât și pacienți cu externare la cerere ori asimptomatici externați la 10 zile de internare cu test pozitiv. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.