ACTUALITATE 2 aprilie 2020

SJU a dublat capacitatea de stocare a oxigenului pentru pacienţii COVID-19

de Agerpres | 1010 vizualizări

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă online, că a dublat capacitatea de stocare a oxigenului pentru pacienţii COVID-19.

Potrivit managerului instituţiei, Andras Nagy Robert, în momentul de faţă fiecare pacient suspect sau diagnosticat pozitiv este internat singur într-un salon, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, dar, în eventualitatea în care cazurile se vor înmulţi, atunci va fi necesară regruparea acestora şi cazarea mai multor persoane în aceeaşi încăpere.

„Luni s-a montat primul stocator de rezervă la clădirea de Boli Infecţioase, adică acolo unde în momentul de faţă sunt trataţi, pe nivele separate, şi pacienţii COVID pozitivi şi suspecţii. (...) Este funcţional în momentul de faţă, iar acum se montează şi al doilea stocator de rezervă, asta înseamnă, practic, că am dublat, de fapt de 2,5 ori am crescut capacitatea noastră de stocare de oxigen medical lichefiat. (...) Noi deocamdată mergem pe varianta un salon-un pacient, dacă nu sunt familie, dar în momentul în care o să trebuiască că folosim la capacitate maximă clădirea atunci nu o să ne mai permitem acest lucru şi vor trebui grupate acele cazuri. (...) În momentul de faţă la clădirea de Boli Infecţioase capacitatea estimată este de 60 persoane maximum, iar în funcţie de moment, luând în calcul şi clădirea principală, capacitatea ar fi de 250 până la 300 de persoane. (...) Deci, un rezervor de oxigen a fost pus la clădirea de Boli infecţioase şi unul lângă clădirea principală a spitalului“, a menţionat Andras Nagy Robert.

La rândul său, directorul medical Roşu Matyas a precizat că rezervele de oxigen ar fi suficiente pentru 2-3 zile în situaţia extremă în care majoritatea pacienţilor ar trebui intubaţi.

„Deocamdată nu avem niciun pacient care să necesite terapie intensivă, dar noi estimăm că dacă vom fi în situaţia ca majoritatea să aibă nevoie atunci ne va ajunge pentru două zile, trei“, a spus Roşu Matyas.

Potrivit Planului operativ stabilit de conducerea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, clădirea de Boli Infecţioase şi clădirea principală vor fi destinate pacienţilor suspecţi şi diagnosticaţi COVID-19, în timp ce clădirea spitalului vechi va fi o „zonă verde“ pentru patologia non-coronavirus.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.