ACTUALITATE 29 august 2017

Situație de urgență în zona montană Șugaș Băi – exercițiu ISU

de Iulia Drăghici - Taraș | 745 vizualizări

Pompierii covăsneni organizează, miercuri, un exercițiu pentru gestionarea unei situaţii cu persoane dispărute în zona montană Şugaş Băi

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna organizează miercuri un exercițiu de salvare montană în zona Șugaș Băi. Acțiunea se va desfășura între orele 10:00 şi 13:00.

Exerciţiul intern este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în parteneriat cu mai multe subunităţi şi în cooperare cu componente ale SNMSU pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă produse în zona montană Şugaş Băi.

Potrivit scenariului exercițiului, prezentat luni, într-o conferință de presă, „în data de 30 august, la ora 10:00 o persoană anunţă prin SNUAU 112 faptul că un grup de cinci persoane a plecat pe un traseu montan din staţiunea Şugaş Băi spre izvorul Benko, în data de 29 august, la orele 10:00, iar până în acest moment acele persoane nu s-au întors şi nu pot fi contactate telefonic”.

Alături de ISU Covasna, miercuri, la Șugaș Băi, vor fi prezenți angajați ai SVSU Sfântu Gheorghe, IPJ Covasna, IJJ Covasna, UM 01048, SAJ Covasna, Crucea Roşie Covasna, Ocolului silvic Hatod, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul judeţean pentru protecţia naturii, dezvoltare rurală şi salvamont, Clubul Autocrono - Secţia Offroad.

Din cadrul ISU Covasna, la fața locului, Șugaș Băi, se vor deplasa două ambulanțe, două mașini cu apă și spumă și un ATV. Circa 30 de pompieri vor fi angrenați în exercițiul de miercuri, au mai precizat reprezentanții pompierilor covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.