ACTUALITATE 19 noiembrie 2020

Situație de criză într-un bloc din Covasna, după ce un contor de gaz a fost distrus

de Iulia Drăghici - Taraș | 3119 vizualizări

A fost deschis dosar penal

Un bloc din orașul Covasna a fost la un pas de un dezastru după ce o persoană încă necunoscută a distrus un contor de gaz montat în scara imobilului. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări. 

La data de 18.11.2020 în jurul orei 05:00, Poliția Stațiunii Covasna a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un contor de gaz amplasat pe scara unui bloc situat pe strada Libertății a fost rupt.

Împreună cu polițiștii, la fața locului au intervenit pompierii din cadrul I.S.U. Covasna, reprezentanți din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Orașului Covasna și reprezentanți ai companiei de furnizare gaze, care au procedat la oprirea alimentării cu gaz și aerisirea imobilului, fără să fie înregistrate victime sau alte pagube materiale.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că o persoană necunoscută a distrus un contor de gaz volumetric, montat pe scară.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării autorului, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, arată o informare de presă a polițiștilor covăsneni.

„Suntem în viață astăzi pentru că ne-a păzit Dumnezeu”

Situația a fost descrisă și în mediul online, pe o rețea de socializare, de un cetățean din oraș, care spune că un miracol a făcut să nu se întâmple o tragedie.

Timp de 3-4 ore gazul s-a scurs cu presiune maximă pe toată casa scărilor, inundând apartamentele de la et 3 și 4 cu gaz și punând în pericol real de explozie 17 apartamente și viața a peste 35 de oameni.

Ne rugăm să fie descoperit autorul, ancheta este in curs. Au venit două echipaje de pompieri, poliție, criminalistică. Am reușit să închidem gazul la timp. Suntem în viață astăzi pentru că ne-a păzit Dumnezeu”, a scris, pe Facebook, un martor.

Postarea a fost preluată de primarul orașului Covasna, Gyerő József, care i-a felicitat pe cei care au gestionat situația astfel încât nimeni nu a fost rănit și de asemenea a punctat că cel care e răspunzător de întâmplare ar trebui identificat și pedepsit pentru fapta sa.  

Felicitări celor care prin vigilență, gândire critică, sânge rece și decizii înțelepte au reușit să gestioneze situația de criză ivită noaptea trecută într-o scară de bloc din centrul orașului! Autorul faptei nechibzuite, deosebit de gravă prin prisma consecințelor posibile, care a pus în pericol iminent viața a zeci de persoane și integritatea fizică a mai multor apartamente de locuit trebuie identificat și tras la răspundere penală cu celeritate de către autoritățile competente”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Sintoiu Viorel.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.